Publicador de continguts


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina


19 / de maig / 2011

· L'actuació permet incorporar uns 15.000 metres quadrats al Parc de sa Riera, 8.000 metres quadrats dels quals com a espai de convivència canina
· Des d'ahir els cans disposen d'uns 52.000 metres quadrats d'espai de convivència en 4 parcs
· Aquesta iniciativa està recolzada per una comissió integrada per tècnics municipals, veterinaris i associacions de protecció animal
· La zona que s'ha incorporat al parc de sa Riera s'ha adequat amb vegetació, senyalització, tancaments i mobiliari adequats

L'Ajuntament de Palma ha condicionat uns 52.000 metres quadrats d'espais on els cans podran anar a lloure amb seguretat i gaudir de les infraestructures necessàries per a desenvolupar-se saludablement.


Aquesta iniciativa neix en resposta a les contínues peticions de les entitats i persones que conviuen amb cans, que des de fa anys reivindicaven espais públics per a poder anar-hi amb els seus cans i conviure en harmonia amb la resta d'usuaris.


El projecte s'ha duit a terme conjuntament entre l'àrea de Salut i l'àrea d'Infraestructures amb el suport d'una comissió tècnica integrada per tècnics i representants polítics de les àrees d'Infraestructures, Salut, Parcs i Jardins, Policia i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma; a més de comptar amb representants del Col.legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB), Baldea, Centre Caní Internacional, Societat Protectora d'Animals i Plantes i l'ONCE.


A partir d'avui els cans disposaran d'uns 52.000 metres quadrats d'espai de convivència en 4 parcs


En total s'han habilitat 4 espais de convivència canina, seguint els criteris que marca la comissió tècnica, als parcs de Sa Riera, el Sagrat Cor, Son Dameto d'Alt i la Ribera. Estan en funcionament des d'ahir i, durant la propera setmana, es duran a terme els últims detalls.


Aquests espais compten amb vegetació, tancaments, senyalització i mobiliari urbà adients.


Formen part d'un programa pilot que estudiarà el seu funcionament i les necessitats que generin per poder dotar altres barriades d'aquest servei. Degut a la creixent demanda dels veïns i usuaris, pròximament s'estudiarà la possibilitat d'incorporar en aquesta xarxa el parc de Krekovic i el parc de son Fuster.


Aquesta iniciativa, a més, fou aprovada per unanimitat al debat de l'estat de la ciutat.


Tot i que en aquests espais els cans podran anar a lloure, es vetllarà perquè es compleixin una sèrie de normes:


. Els cans catalogats com a potencialment perillosos segons la llei 50/1999 de 23 de desembre no podran circular a lloure en cap cas, ni anar sense morral. Com a màxim cada usuari podrà portar un ca d'aquestes característiques i haurà de portar la preceptiva llicència municipal per a la seva tinença.

. Així mateix, aquells cans que tinguin un caràcter manifestament agressiu hauran de portar morral.

. Queda prohibit l'abandonament d'excrements que puguin produir els cans dins d'aquest espai. Els propietaris els han de recollir.

. Els propietaris d'animals que circulin dins aquest espai hauran de dur la documentació de l'animal legalment exigida.


Per tal de fomentar el compliment d'aquestes normes de convivència, l'Ajuntament iniciarà pròximament uns cursos per a propietaris que s'impartiran en diferents sessions tant al Centre Municipal de Protecció Animal de Son Reus com als diferents parcs que s'han creat recentment.


Així mateix, la comissió realitzarà un seguiment de les necessitats que es detectin en aquests nous espais.


1) Parc de sa Riera


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina


S'han adequat uns 15.000 metres quadrats al solar comprès entre el carrer Andreu Torrens i el torrent de Sa Riera (al costat de l'estadi Lluís Sitjar i davant d'Es Fortí). D'aquests 15.000 metres quadrats, 8.000 s'han habilitat com a espai de convivència canina.


Es tracta d'un solar municipal on s'han invertit uns 400.000 euros per a dur endavant les tasques de condicionament. Amb l'adequació del solar es guanya un accés directe al Parc de sa Riera des d'Es Fortí, una reivindicació dels veïns i veïnes de la barriada.


S'ha netejat el solar aprofitant la terra existent i s'ha anivellat el terreny. S'ha col.locat un tancament nou a la zona que limita amb el carrer Andreu Torrens seguint les característiques del Parc de Sa Riera. També s'ha renovat el tancament de la Sínia d'en Gil.


En total, s'han sembrat 20 arbres, procedents del viver municipal i de diferents espècies, per a crear ombra. S'ha dotat de dos abeuradors per a cans i el parc compta amb 12 bancs, 12 papereres i 8 sanicans.


Al llarg de la setmana pròxima, s'acabaran els detalls com la instal.lació de l'enllumenat.


2) Parc de Sa Ribera


Situat a Platja de Palma, aquest Parc compta amb una superfície d'uns 17.000 metres quadrats i d'horari il.limitat d'ús.


3) Parc del Sagrat Cor


Parc d'uns 8.000 metres quadrats amb un horari d'obertura limitat.


4) Parc de Son Dameto d'Alt


Es tracta d'un parc d'uns 21.000 metres quadrats amb un horari d'obertura limitat.


L'horari habilitat per a cans, en els parcs del Sagrat cor i de Son Dameto d'Alt, serien les dues primeres hores del matí (de 8 a 10) i les dues darreres hores de l'horabaixa (20 a 22 hores). Als parcs de Sa Riera i Sa Ribera, l'horari és il.limitat.


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina

Begoña Sánchez, regidora de Salut, Virginia Abraham, directora general d'Infraestructures i Josep Claverol, director general de Salut, acompanyats per Carmen Rojas, presidenta de la Protectora d'Animals i Plantes.


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina


» L'Ajuntament condiciona 52.000 m² d'espai de convivència canina

Data darrera modificació: 23 de març de 2023