Publicador de continguts


» Protocol d'atenció a les persones amb discapacitat dins l'àmbit municipal


11 / de febrer / 2011

· Una eina de treball pels funcionaris i personal municipal que facilitarà i aproparà els serveis municipals a les persones amb discapacitat.

· En la creació d'aquest protocol, hi han participat les entitats i associacions de les persones afectades per cada una de les discapacitats, ASPROM, ASPAYM, ASPAS, ONCE, UNAC, la Federació de persones sordes de les Illes Balears, Coordinadora i el grup SIFU.

· Per l'actual equip de govern municipal és un repte i un compromís garantir l'accessibilitat als edificis públics i dependències municipals, en els parcs i jardins, al transport i a la via pública.

Palma, 11 de febrer de 2011. La batlessa de Palma, Aina Calvo s'ha reunit avui amb els funcionaris de l'ajuntament i el personal municipal, per donar a conèixer l'establiment d'un nou protocol per a la millora de l'atenció de les persones amb discapacitat que l'Ajuntament de Palma posa al seu abast com una nova eina de treball.


Per a l'Ajuntament de Palma és un repte i un compromís garantir l'accessibilitat als edificis públics i dependències municipals, en els parcs i jardins, al transport i a la via pública perquè qualsevol ciutadà i ciutadana pugui accedir en igualtat de condicions i aconseguir millorar la qualitat de vida, minimitzar la dependència i fomentar l'autonomía de les persones.


Emmarcat dins aquest objectiu, l'Ajuntament ha creat aquest protocol d'atenció a les persones amb dicapacitat com una eina de treball pels funcionaris i personal municipal, que cerca facilitar i apropar els serveis municipals a les persones amb discapacitat.


Per una banda, aquest manual dòna a còneixer les dificultats reals que es troben les persones amb discapacitat davant diferents situacions i, per altra, posa a l'abast dels funcionaris les pautes necesàries per facilitar la seva feina i millorar l'atenció als ciutadans i ciutadanes, així com sensibilitzar i fomentar l'accessibilitat universal des de l'àmbit públic. Aquesta eina estarà penjada a la pàgina web www.palma.es a disposició de cualsevol particular que podrà fer ús de les recomanacions als seus establiments d'àmbit privat.


Aquest protocol es basa en les recomanacions del protocol de l'ONCE amb la participació de les entitats i associacions de les persones afectades per cada una de les discapacitats que apareixen descrites al manual, i que formen part habitualment de la taula de treball de l'accessibilitat a l'Ajuntament de Palma (ASPROM, ASPAYM, ASPAS, ONCE, UNAC, la Federació de persones sordes de les Illes Balears, Coordinadora i el grup SIFU). Aquestes han revisat i completat el protocol després de fer l'anàlisi de les dificultats que es generen dins l'àmbit humà en l'atenció d'aquestes persones.


A més, dins d'aquest protocol d'atenció al públic, l'Ajuntament de Palma, durant el present mandat, ha eliminat les barreres de molts dels seus edificis i dependències municipals i incorpora nous elements que milloren l'accessibilitat en la majoria dels seus edficis.



» Protocol d'atenció a les persones amb discapacitat dins l'àmbit municipal

» Protocol d'atenció a les persones amb discapacitat dins l'àmbit municipal

» Protocol d'atenció a les persones amb discapacitat dins l'àmbit municipal

Data darrera modificació: 23 de març de 2023