Publicador de continguts


Col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma per al desenvolupament d'accions formatives dins el programa Alter


24 / de setembre / 2012

L'Ajuntament de Palma ha signat un conveni de col.laboració amb la Direcció General de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial de la Conselleria de Salut, Família i Benestar social per a dur a terme el programa d'integració social i educativa per a joves anomenat programa Alter.

Aquesta col.laboració entre les dues administracions es manté des de l'any 2006.

Es tracta d' una mesura extraordinària d'escolaritat compartida amb activitats de caire pràctic, adreçada a joves de 14 a 16 anys matriculats a ESO amb un alt risc d'abandonament escolar i en risc social. Per tant també implica la coordinació i feina conjunta amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

La finalitat del programa és posar en disposició els i les joves per tal que puguin assolir els aprenentatges bàsics, instrumentals, laborals i socials que els han de permetre la plena integració social i laboral i el pas cap a la vida adulta, mitjançant l'aprofitament de les oportunitats i recursos que tenen al seu abast.

Les dificultats d'inserció laboral, i encara més, l'assoliment d'una ocupació de qualitat, són molt més dramàtiques quan la persona no disposa ni tan sols del graduat en secundària. Per això, el programa Alter pretén possibilitar la continuïtat dels joves en el sistema educatiu o, en el cas dels alumnes que es trobaven desescolaritzats, el retorn a aquest.

Es pretén que, una vegada finalitzat el programa Alter, el jove segueixi amb la seva activitat acadèmica que l'ha de conduir a l'obtenció del graduat en secundària o, quan això no sigui possible, amb la incorporació a la formació ocupacional.

Els i les joves que participin en aquest programa realitzaran una pràctica laboral que es durà a terme en entorns laborals externs als centres educatius tres dies a la setmana.

L'Ajuntament de Palma durà a terme el programa des de la Regidoria de Benestar Social, Immigració i Participació Ciutadana. Hi podran accedir un total de 49 joves durant el curs escolar i es disposarà de 5 educadors socials que seran la figura referent per als joves, oferint-los una atenció personalitzada per tal que puguin assolir amb èxit els objectius individuals plantejats en relació a la participació al programa i a partir del treball personal, familiar, social i educatiu. Així mateix aquests professionals es coordinaran amb els centres educatius i els entorns laborals on es realitzin les pràctiques, per tal de fer el seguiment dels participants i donar-los suport en el seu aprenentatge.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023