Publicador de continguts


Cort aprova un dèficit comptable de 31 milions d'euros si bé alerta que el dèficit real puja a 46 milions


29 de juny de 2012

El portaveu de l'equip de Govern municipal, Julio Martínez, assegura que el tancament de l'exercici comptable de 2011 "permetrà a l'Ajuntament ingressar 4 milions anuals gràcies a l'esforç realitzat pels funcionaris municipals"

Palma, 29 de juny de 2012.- El tinent de batle d'Economia i Hisenda i portaveu de l'equip de Govern de Cort, Julio Martínez, ha anunciat avui que el dèficit real de l'Ajuntament de Palma a 31 de desembre de 2011 és de 46 milions d'euros, si bé ha assegurat que el document que ha estat aprovat avui en Junta de Govern extraordinària "posarà 31 milions d'euros", que és el dèficit comptable municipal i que el converteix en "el més alt de la història de l'Ajuntament". Julio Martínez ha calculat el dèficit real de Cort sumant a aquests 31 milions els 12 milions de crèdit sol.licitats l'any passat per la fusió de la SMAP i l'EMOP, als quals caldria afegir altres 3 milions d'endeutament inclosos en un crèdit autoritzat el passat any per Madrid per fer front a 14 milions de deute bancari no previstos per l'anterior equip de Govern municipal en la pròrroga dels pressupostos de 2011.

"L'anterior equip de Govern, amb la pròrroga dels pressupostos, no va incloure l'amortització de 14 milions d'euros de deute bancari. Quan vàrem entrar nosaltres, ens trobàrem que en el pressupost de l'Ajuntament faltaven aquests 14 milions d'euros. Vàrem poder refer el pressupost perquè el setembre de 2011 Madrid ens va autoritzar una operació d'endeutament de 17 milions, que hem amortitzar al llarg d'aquesta legislatura. Això ens va permetre compensar aquests 14 milions d'euros i ens ha generat una mena de 'ingressos extraordinaris' de 3 milions que, insisteixo, són d'endeutament i que per tant haurem tornar ", ha manifestat Julio Martínez.

Malgrat aquest fet, el portaveu de l'equip de govern municipal ha apuntat que "com va dir el batle Mateo Isern, l'important no són els discursos polítics ni donar la culpa a l'anterior equip de Govern. No som aquí per plorar sinó per trobar solucions. La gent està cansada de discursos polítics i el que vol saber és la realitat i aquest és el compromís d'aquest equip de Govern motiu pel qual, si bé el document recull 31 milions, el dèficit real acumulat ascendeix a 46 milions ".

Julio Martínez ha valorat la situació a 31 de desembre "de molt complicada i això justifica les mesures que estem adoptant. No només tenim un problema pressupostari, també tenim un problema de tresoreria. Tenim una mentalitat de contenció de la despesa i això és el que volem transmetre als ciutadans i als funcionaris i treballadors públics municipals. Els estudis que estem fent de contenció de la despesa no són gratuïts ni ideològics. Es vol revestir d'ideologia certes retallades quan no és així. La realitat s'imposa i aquest dèficit, al qual mai abans un govern municipal ha hagut de fer front, fa que tots haguem de ser una mica sensibles davant aquesta situació. El nostre compromís és millorar la solvència econòmica d'aquest ajuntament i mirar de pagar quan toca als proveïdors municipals però també volem ser-los sincers i explicar-los que la situació és complicada".

Bona notícia.- Julio Martínez ha recordat que des de Madrid s'ha sol.licitat a les hisendes municipals que tinguin a punt les liquidacions de 2011 abans de l'entrada en vigor dels Pressupostos Generals de l'Estat. "Amb l'aprovació d'aquesta liquidació de 2011 l'Ajuntament de Palma podrà aconseguir 4 milions d'euros anuals. Per tant, és una bona notícia".

El portaveu de l'equip de Govern municipal i tinent de batle d'Economia i Hisenda ha volgut "reconèixer una vegada més la feina i l'esforç que els funcionaris estan duent a terme en un any 2012 molt complicat. En un moment en què, de vegades, reben crítiques injustificades, jo des d'aquí vull posar en valor la feina que estan fent els empleats del departament financer de l'Ajuntament de Palma a l'hora de poder aconseguir aquests 4 milions d'euros quadrant tots els comptes no només de Cort sinó també dels organismes autònoms i de les empreses municipals que influeixen en el resultat comptable de l'Ajuntament de Palma ".Data darrera modificació: 13 de març de 2023