Publicador de continguts


Cort i Consell acorden restaurar el molí d’en Garleta al Jonquet i el de Son Perera al Coll d’en Rabassa


16 de maig de 2024

Ambdues institucions instaran els propietaris dels molins privats a la seva rehabilitació

Palma, 16 de maig de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament, Óscar Fidalgo, i la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Antònia Roca, han signat aquest dijous el conveni per a la restauració i rehabilitació del molí d’en Garleta, situat al Jonquet, i el de Son Perera, al Coll d’en Rabassa.
Mitjançant aquest conveni, ambdues institucions procediran a restaurar amb fons propis aquests dos molins propietat de l’Ajuntament i que actualment es troben en un seriós procés de degradació.
El molí d’en Garleta és un dels cinc molins que es conserven al barri del Jonquet i al seu interior acull el Museu dels Molins. Mentrestant, el molí d’extracció d’aigua de Son Perera està inclòs en el Catàleg de protecció d’edificis d’interès històric, artístic i paisatgístic.
En virtut de la signatura d’aquest conveni, el Consell de Mallorca es compromet a restaurar tota la maquinària d’aquests dos molins, mentre que l’Ajuntament assumirà les despeses derivades dels materials i s’obliga a mantenir-los en bon estat.
Óscar Fidalgo ha subratllat que “les institucions públiques no poden permetre que es degradin els molins, ja que són una part fonamental de la imatge de Palma”.
El responsable d’Urbanisme de Cort ha avançat que aquesta rehabilitació també competeix als molins privats del Jonquet: “No només treballarem conjuntament en la rehabilitació d’aquests dos molins, sinó també en els de titularitat privada. Per això demanarem als propietaris que els rehabilitin i mantenguin en bon estat les seves instal·lacions; si no ho fan, l’Ajuntament procedirà a instar una execució subsidiària”.
Per la seva banda, la consellera de Patrimoni del Consell ha afegit que “la setmana que ve vindran tècnics del Consell i elaboraran un informe sobre l’estat dels molins privats del Jonquet i comunicaran als seus propietaris els passos a seguir per a rehabilitar-los. A més, obrirem una convocatòria perquè els propietaris dels molins del Pla de Sant Jordi puguin sumar-se a la seva rehabilitació”.

Data darrera modificació: 16 de maig de 2024