Publicador de continguts


Cort presta suport al sector llibreter per a l’organització de la nova edició de la Diada de Sant Jordi


17 d’abril de 2024

L’Àrea municipal de Cultura ha contractat tres grups d’animació de carrer que amenitzaran la jornada del pròxim 23 d’abril

Palma, 17 d’abril de 2024.- La plaça Major ha acollit aquest dimecres la presentació de la nova edició de la Diada de Sant Jordi, que tindrà lloc el pròxim 23 d’abril sota l’organització del Gremi de Llibreters de Mallorca i amb el suport del Consell i l’Ajuntament de Palma.

En representació del consistori ha estat present en aquesta convocatòria informativa la directora general de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat, Pilar Ribal, que ha compartit l’acte amb la vicepresidenta primera del Consell i consellera executiva de Cultura, Antònia Roca, i el president del Gremi de Llibreters, Miquel Ferrer, juntament amb una nombrosa representació d’empresaris i professionals del sector.

Durant la seva intervenció, Pilar Ribal ha destacat el suport de Cort a un esdeveniment que, segons ha indicat, “redunda en favor de la cultura i promociona el sorgiment de noves generacions de lectors”.

L’alt càrrec municipal ha explicat que el suport de l’Ajuntament a la Diada ha estat focalitzat en dues direccions: les actuacions encaminades a facilitar cobertura logística i operativa a aquesta cita anual destinada al foment de la lectura, i l’organització d’activitats encaminades a amenitzar els carrers i places de Palma el pròxim 23 d’abril.

Concretament, participaran en aquestes tasques d’animació tres colles contractades directament per l’Àrea municipal de Cultura i que recorreran les paradetes a partir de les 17 hores.
D’aquesta manera, els integrants del grup Estupendos Burruños duran a terme una cercavila musical, amb xaranga de vent i percussió, mentre que els components de Stromboli Events passejaran els personatges de la performance Sant Jordi i la rosa.

Finalment, Qmiras Producciones estrenarà l’animació de carrer titulada Escriu la teva història, on el protagonista és un llibre vivent.

Tots aquests espectacles van adreçats a públics de totes les edats.

Cal recordar que l’horari de la Diada s’estendrà de les 9.30 del matí a les 21 hores, amb la participació, segons ha informat el Gremi de Llibreters, de més de 30 paradetes ubicades en alguns dels emplaçaments més cèntrics de la ciutat, distribuïts en dos eixos: per una banda, plaça de Cort, plaça Major i carrer de Sant Miquel, i, per l’altra, plaça Major, la Rambla, via Roma i Blanquerna.

 

Data darrera modificació: 18 d’abril de 2024