Publicador de continguts


El batle de Palma coneix de primera mà el Pla d'Acció de Cort per al Polígon de Llevant


18 de juny de 2012

Els membres de la junta directiva de l'Associació de Veïns han proposat a Mateo Isern canviar el nom de la barriada per Nou Llevant

El batle ha afirmat que les actuacions projectades a la barriada possibilitaran que aquesta "es converteixi a mig termini en una zona de molta qualitat"

Palma, 18 de juny de 2012.¿ El batle de Palma, Mateo Isern, ha realitzat aquest migdia una visita al Polígon de Llevant per conèixer de primera mà el Pla d'Acció dissenyat per Cort per a la barriada. Acompanyat per la tinent de batle de Benestar Social, Immigració i Participació, Sandra Fernández, i la regidora de Districte Llevant, Antònia Fornari, Isern ha mantingut una reunió amb els membres de la junta directiva de l'Assocació de Veïns del Polígon de Llevant en el transcurs de la qual aquests han exposat les seves peticions de millora per a la zona a la vegada que han plantejat davant Isern la possibilitat de canviar el nom de la barriada per Nou Llevant.

Si bé s'ha mostrat favorable al possible canvi, Mateo Isern els ha suggerit que plantegin la seva iniciativa en el marc de la Plataforma d'Entitats "perquè entenc que els canvis de nom han de ser fruit del consens" de manera que sigui la plataforma la que plantegi el canvi a l'equip de Govern i aquest el pugui consensuar amb totes les forces politiques.
En qualsevol cas ha considerat la proposta com "una mesura encertada" que ajudaria a definir millor "una nova zona" de la ciutat com la que es pretén obtenir de les actuacions protectades per l'Ajuntament de Palma, una iniciativa "que millorarà tota la infraestructura voltant de la barriada" i que es veurà reforçada pel fet de trobar-se en la zona d'influència del Palau de Congressos. Aquesta circumstància propiciarà que "es millorin les connexions de la zona amb el Portitxol i possibilitarà una entrada directa des de l'autopista de manera que el Polígon de Llevant quedarà ben comunicat amb la primera línia i amb la platja" a través d'un bulevard davant del Palau de Congressos "amb voreres més àmplies, carrils més estrets i una velocitat més reduïda".

El batle ha informat també que ja ha tingut l'ocasió de conèixer un projecte urbanístic per a la barriada a fi que aquesta "pugui convertir-se a mig termini en una zona de molta qualitat".

Isern s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat de la reunió, que ha qualificat de "molt efectiva, ja que ens han plantejat els problemes i han proposat solucions" en temes de neteja, seguretat i mobilitat. Els veïns també han expressat el seu interès per les millores al Parc Krekovic, avui condicionades per les limitacions pressupostàries "però que pensem que podrem millorar de manera ostensible a mig termini", i per la reobertura del Museu Krekovic. "No és competència de l'Ajuntament, però sí estem fent feina amb el Consell de Mallorca perquè es recuperi", ha manifestat Isern.

La creació d'un traçat de carril bici davant del esmentat museu ha estat una altra de les reivindicacions veïnals, totes elles "plantejades d'una manera molt positiva, sense cap tipus de politització i amb ganes de solucionar problemes. Ha estat la suma de petits suggeriments perquè hi hagi una millora i una reorientació de la barriada", ha declarat Isern.
Després de la reunió, el batle ha visitat la biblioteca de l'edifici i la pista poliesportiva recentment remodelada per l'actual equip de Govern municipal.

El Polígon de Llevant és un dels quatre barris prioritzats per la regidoria de Benestar Social juntament amb Son Gotleu, La Soledat i s'Arenal. Un cop conegudes les debilitats i fortaleses del barri, així com les propostes i demandes recollides en el diagnostic social, participatiu i comunitari finalitzat en juny de 2011, es va elaborar un Pla d'Acció recolzat per totes les entitats del barri on es recullen les actuacions a realitzar de forma integrada i coordinada amb aquestes entitats, les àrees municipals i les restants administracions públiques amb competències a la zona.

Aquest document contempla quatre blocs diferenciats que es concreten a través de comissions de treball: seguretat ciutadana, equipaments, infraestructures i manteniment, intervencions socioeducatives i entitats i participació ciutadana.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023