Publicador de continguts


El batle de Palma rep a Cort el primer regidor de Perpinyà, Louis Aliot, amb la intenció de reforçar els lligams històrics i culturals entre les dues ciutats


14 de març de 2024

Les corporacions municipals comparteixen plenament la necessitat de caminar de la mà per a fer efectiu el procés d’agermanament

Palma, 14 de març de 2024. El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha rebut aquest dijous en audiència el primer regidor de l’Ajuntament de Perpinyà, Louis Aliot, dins el procés d’acostament que tots dos municipis estan impulsant per tal de potenciar els trets històrics i culturals que comparteixen.

Durant l’entrevista, Martínez Llabrés ha traslladat a la comitiva provinent de Perpinyà, de la qual també formava part el conseller municipal de Cultura, Georges Puig, “el sentiment d’admiració i proximitat” que sent Palma en relació amb aquesta ciutat del sud de França, capital del departament dels Pirineus Orientals i també capital històrica del Rosselló.

En aquest sentit, el batle de Palma ha anunciat als seus interlocutors la seva intenció de visitar Perpinyà en un termini breu de temps, possiblement el pròxim mes de setembre, per tal de continuar avançant en el procés d’agermanament de les dues poblacions.

Jaime Martínez ha destacat que “són molts els aspectes que uneixen els nostres dos pobles, i són nombrosos els llegats culturals i patrimonials que en donen testimoni”. Precisament per aquesta raó, el primer regidor de Cort ha defensat la necessitat de “fer passes per tal d’enfortir les relacions amb Perpinyà, les seves institucions i la seva gent”.

Al llarg de la seva visita oficial a Palma, el batle de Perpinyà ha visitat alguns dels emplaçaments amb major interès històric, com ara el castell de Bellver i la Catedral. Igualment, la comitiva s’ha desplaçat fins a Cala Major per a conèixer de prop les dependències de la Fundació Pilar i Joan Miró Mallorca.

Com bé és sabut, els lligams històrics entre Palma i Perpinyà són abundosos i diversos. De fet, després de la mort del sobirà Jaume I, les dues ciutats compartiren la capitalitat del Regne de Mallorca.

Fou, precisament, en aquella època quan el monarca successor, Jaume II, va promoure la construcció d’alguns dels principals monuments existents a la capital balear, entre els quals cal destacar el castell de Bellver, a més de procedir a la reforma del palau de l’Almudaina i iniciar les obres de la Seu.

 

Data darrera modificació: 14 de març de 2024