Publicador de continguts


El Casal Solleric acull les exposicions de Tomeu Ventayol i Tony Oursler dins la programació de l’Art Palma Brunch


22 de març de 2024

La mostra de l’artista novaiorquès, titulada “Perpetual Mutation” i comissariada per Omar Pascual Castillo, també forma part de l’oferta de Can Balaguer, on s’exhibirà un arxiu documental

Palma, 22 de març de 2024.- L’Ajuntament de Palma participa activament en la nova edició de l’Art Palma Brunch mitjançant les exposicions “Tomeu Ventayol. Retrospectiva” i “Perpetual Mutation”, aquesta darrera a càrrec de l’artista nord-americà Tony Oursler.

Les dues mostres, que han estat presentades aquest divendres pel primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, podran ser visitades al Casal Solleric a partir de demà dissabte, 23 de març, i fins al 26 de maig.

La convocatòria informativa ha acollit també la presència de l’artista Tomeu Ventayol; els comissaris de la seva exposició, Cati Vallespir i Joan Carles Gomis, i l’expert en art Omar Pascual Castillo, que ha coordinat i supervisat la mostra de Tony Oursler, a més del coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta.

Nascut a Alcúdia, fa 79 anys, i format a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, Ventayol va començar a fer-se notar a l’escena artística illenca a finals dels anys 80.

La seva obra aposta clarament per l’austeritat formal i la simplicitat compositiva, que es fan presents tant en les seves peces pictòriques com en la seva altra gran passió, l’escultura.

Per la seva banda, Oursler, nascut a Nova York fa 67 anys, és un dels creadors més destacats dels darrers temps en el camp del videoart, i aquesta és la primera presentació de la seva obra que realitza en un espai expositiu espanyol des de fa 16 anys.

”Perpetual Mutation” recull quatre videoinstal·lacions escultòriques i dues obres de paret de recent producció.

L’exposició podrà ser visitada a l’Aljub del Casal Solleric, però se n’exhibirà una part a la Sala Pilar Montaner de Can Balaguer: concretament, l’arxiu documental existent amb relació a “The Influence Machine” i altres propostes d’aquest reconegut artista.

 

 

Data darrera modificació: 22 de març de 2024