Publicador de continguts


El CEIP de Son Pisà es converteix en la primera escola de Palma amb autoabastiment energètic gràcies a l'energia solar


26 / de novembre / 2021

L'Àrea d'Infraestructures instal.la 88 panells solars en aquest centre escolar, que esdevé un model d'autoabastiment energètic

Hila: "És important donar exemple, impulsar energies netes per a combatre el canvi climàtic. Els més joves ens ho demanen; com a Ajuntament estam al seu costat"

Palma, 26 de novembre de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el director del CEIP de Son Pisà, Eduardo Arroyo, i el coordinador general d'Infraestructures, Luis Sureda, han visitat avui el CEIP de Son Pisà, situat a la barriada de Son Dameto, on l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat ha executat al llarg d'aquest estiu un projecte que ha permès transformar aquest centre en un model d'autoabastiment energètic a Palma. També hi ha assistit el director general d'Educació i Política Lingüística, Sebastià Mascaró, i els tècnics del Servei d'Estudis i Projectes, Joan Company i Toni Vadell, que han realitzat el projecte.

Durant la visita s'ha projectat un vídeo amb imatges aèries de la instal.lació de les plaques al centre i s'ha mostrat el panell indicador, que inclou informació actualitzada amb els valors del consum energètic de l'escola i els valors dels consums generats pels panells solars. Aquesta eina contribueix a conscienciar als alumnes de la importància d'apostar per generar energies netes a un espai com és una escola.

Al llarg d'aquest estiu, i aprofitant els mesos no lectius, s'ha executat un projecte que ha suposat una inversió de 39.667 euros (IVA inclòs) i que ha permès instal.lar un total de 88 panells solars fotovoltaics al sostre de l'edifici. Els panells tenen una potència pic de 450 watts cadascun i sumen 39,6 kW de potència pic instal.lada.

La nova instal.lació aconsegueix un estalvi energètic d'aproximadament un 40% anual i, a més, genera uns excedents energètics que són compensats a la factura elèctrica.

Aquest projecte, elaborat pel Servei d'Estudis i Projectes de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat, ha rebut una subvenció de la Direcció General d'Energia de la Conselleria de Transició Energètica que suma 23.800 euros i ha estat finançat a través dels Fons Feder 2014-2020. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha invertit 15.866,98 euros, una quantitat que s'amortitzarà en els pròxims tres anys segons els valors energètics actuals.

En aquest sentit, el batle ha afirmat que "és important donar exemple, impulsar energies netes per a combatre el canvi climàtic. Els més joves ens ho demanen; com a Ajuntament estam al seu costat". "Al CEIP Son Pisà unim la Palma que funciona, amb la millora de l'escola, amb la Palma sostenible, amb una nova instal.lació que potencia les energies netes". La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat ha agraït la feina dels tècnics de l'Àrea. "Volem que aquest projecte pioner sigui un referent i contribueixi a conscienciar les futures generacions de la importància d'apostar per les energies sostenibles a les escoles", ha dit.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023