Publicador de continguts


El Centre Flassaders acull les jornades del programa “Stop Racisme Palma”


21 de març de 2024

Aquesta actuació va ser posada en marxa per l’Ajuntament amb el propòsit de combatre les actituds xenòfobes

Palma, 21 de març de 2024.- Les dependències de Flassaders han acollit la primera de les jornades titulades “El dol migratori i l’accés al dret a la salut”, organitzades per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palma.

La sessió s’ha obert amb la intervenció de la directora general Maria Àngels Dueñas, en representació del consistori, qui ha transmès l’agraïment per l’assistència a l’esdeveniment, que ha tingut continuïtat posteriorment amb una segona jornada a l’edifici Margalida Comas i Camps, a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El fòrum va sorgir a partir del desenvolupament del programa “Stop Racisme Palma”, posat en marxa per l’Ajuntament amb el propòsit d’aprofundir en aquells comportaments que, d’alguna manera, fan malbé la convivència perquè suposen un posicionament excloent i basat en els prejudicis.

Va ser l’any 2016 quan des de Cort es va començar a articular una estratègia conjunta de feina entre tots els serveis que operen en àmbits on les situacions racistes o xenòfobes poden fer-se més presents.

Dos anys més tard, el 2018, i com a fruit d’aquest mateix procés, es va signar un Protocol destinat a millorar la coordinació entre els diferents departaments per tal d’avançar en la detecció de casos de discriminació per aquests motius. Aquest Protocol prioritza la necessitat que l’Administració municipal presti una atenció efectiva a les persones que són víctimes del racisme.

Les jornades han acollit, tant presencialment com a través de videoconferència, la participació d’experts, com ara Joseba Achotegui, Alejandra González, Eddie Ramírez i María José Fernández.

Cal destacar la implicació en aquest fòrum de la UIB i de les organitzacions Metges del Món i Creu Roja.

Data darrera modificació: 22 de març de 2024