Publicador de continguts


El Consell de Capitalitat de Palma autoritza la redistribució de partides


20 de setembre de 2010

Aprova la inversió de dos milions dels fons de capitalitat a Palau de Congressos

Palma, 20 de setembre.-La batlessa de Palma, Aina Calvo, ha presidit avui el Consell de Capitalitat de Palma, en el qual han participat el conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues; i la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol.

Durant la reunió, s'ha aprovat la redistribució d'algunes partides dels fons de capitalitat dels darrers tres anys que per determinades circumstàncies no s'executen dins aquest exercici a altres projectes.

Així, s'ha aprovat incrementar en 2 milions d'euros la transferència de capital destinat a Palau de Congressos que, inicialment, era de 1,4 milions, quedant la consignació definitiva en 3,5 milions dels fons de capitalitat de que disposa l'Ajuntament de Palma dels tres darrers exercicis.

Aquest increment no suposa un augment de la quantitat de 15 milions que l'Ajuntament ha aportat a Palau de Congressos, sinó que ja en forma part.

Igualment, s'ha acordat destinar 464.265 euros a l'adquisició de vehicles de neteja. Així, als sis vehicles previstos inicialment, se'n sumaran ara altres dos més. La previsió és que els nous vehicles de neteja estiguin operatius en el mes de novembre.

Entre d'altres projectes s'ha acordat també incrementar en un milió d'euros els fons destinats a la construcció del pavelló esportiu de Son Oliva.

En tots els casos, els fons redistribuïts provenen de baixes de partides que no s'executen enguany o fons que s'han pogut obtenir de rebaixes en distintes licitacions.

Per exemple, respecte de la partida de 2 milions que es destina a l'aportació municipal a Palau de Congressos, la meitat del fons provenen de la partida destinada a l'adquisició de terrenys per un poliesportiu a Son Sardina. No obstant això, el projecte de poliesportiu segueix endavant, però en uns altres terrenys i amb un replantejament del projecte. Tampoc s'executa aquest exercici la inversió prevista en el projecte de Pere Garau per valor de 280.000 euros, sinó que la inversió de millora es durà a terme en exercicis posteriors.

Respecte de la partida destinada a l'adquisició de nous vehicles de recollida de residus, aquesta substitueix la prevista per adquisició de més contenidors.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023