Publicador de continguts


El jurat adjudica a Mar Guerrero i Cristina Vinyals els premis del I Concurs Internacional d’Art Contemporani “Arts & Crafts”, lliurats aquest divendres a Can Balaguer


26 d’abril de 2024

El primer tinent de batle, Javier Bonet, destaca aquesta iniciativa, promoguda per AEDAS Homes, com a exemple de la col·laboració publicoprivada en el sector de la cultura

Palma, 26 d’abril de 2024.- L’espai de Can Balaguer ha acollit aquest divendres el lliurament dels premis de la primera edició del Concurs Internacional d’Art Contemporani “Arts & Crafts”, que, a partir d’un model de col·laboració publicoprivada, ha estat organitzat per AEDAS Homes i coordinat per l’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea municipal de Cultura, amb la participació de Casa Planas i l’Associació de Crítics i Comissaris d’Art de les Illes Balears (ACCAIB).

Els premis, consistents en una residència a Casa Planas i una compensació econòmica de 3.000 euros, han correspost a Mar Guerrero, per la seva obra Materia domesticada, i a Cristina Vinyals, autora del projecte Reflexions de llum i de pensament.

Al mateix temps, el jurat qualificador ha escollit altres tres treballs finalistes, signats per Sandra Martínez (De sus giros mariposas), Leela Romero (Captura la herencia) i Isabel Servera (La memoria de las manos).

L’acte de lliurament ha congregat a Can Balaguer el primer tinent de batle i regidor de Cultura de Cort, Javier Bonet; el director d’Arquitectura d’AEDAS Homes, José María González Romojaro; el delegat territorial del grup a la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, Roberto Chamorro; la presidenta d’ACCAIB, Magdalena Aguiló; la directora de Casa Planas, Marina Planas, i el coordinador de Cultura i Arts Visuals de l’Ajuntament, Fernando Gómez de la Cuesta.

Igualment, hi han estat presents els membres del jurat, integrat, entre d’altres, per personalitats tan significatives com el col·leccionista i especialista en art contemporani José María Lafuente i els crítics i comissaris d’art Montse Torras i Juan Carlos Rego.

Durant la seva intervenció, el regidor de Cultura ha destacat que el certamen és “el fruit directe d’una experiència de cooperació entre l’Administració pública i el sector privat, que respon plenament al model de treball en conjunt que pretén impulsar el govern municipal”.

Javier Bonet ha transmès el seu agraïment a AEDAS Homes, promotora immobiliària de referència a escala nacional, i a la resta d’entitats, empreses i organismes que han participat en la iniciativa, així com als membres del jurat, als premiats i a les finalistes.

Al mateix temps, ha aprofitat l’oportunitat per a anunciar que Can Balaguer serà la seu, pròximament, d’una exposició sobre els resultats de les investigacions compreses en els projectes de les artistes premiades. L’organització de la mostra serà coordinada per la responsable tècnica de Can Balaguer, Isabel Pérez Miró, que també ha estat present a l’acte d’aquest divendres.

“Arts & Crafts” és una iniciativa destinada a recollir i amplificar l’herència cultural de les Illes Balears, fomentant la innovació i l’excel·lència artesana i reivindicant l’artesania local com a font de materials sostenibles i tècniques circulars.

En aquest sentit, el concurs es configura com una proposta formulada als artistes per tal que se submergeixin en la història i les tradicions del territori, a partir de la utilització de recursos que minimitzin l’impacte ambiental.

Amb el certamen que ha impulsat a les Illes Balears, l’empresa promotora suma ja 15 convocatòries, totes aglutinades dins el programa “AmblesArts by AEDAS Homes”, una estratègia cultural pionera en el sector immobiliari que cerca difondre la cultura i l’art a partir de la cohesió entre la societat i els artistes.

 

Data darrera modificació: 26 d’abril de 2024