Publicador de continguts


El Ple aprova el procediment de designació dels membres de les 434 meses electorals de Palma amb vista als comicis europeus


14 de maig de 2024

Al llarg de la jornada del 9 de juny, tindran dret a vot una mica més de 296.000 persones i obriran les portes un total de 80 col·legis

Palma, 14 de maig de 2024.- La sessió plenària extraordinària que ha tingut lloc aquest dimarts a l’Ajuntament de Palma ha aprovat el procediment de designació de membres de les meses electorals que es constituiran amb motiu dels comicis europeus que se celebraran el pròxim 9 de juny.

Cens electoral

Cal destacar que el cens electoral de 2024 a Palma és de 296.238 persones, una mica per damunt les xifres de 2023 (295.025). D’aquest contingent, 293.034 són espanyols i 3.204, estrangers.
D’aquest darrer grup, la nacionalitat majoritària és la italiana (924 electors), seguida per l’alemanya (855), la francesa (314) i la romanesa (188). Els segueixen, com a col·lectius de residents estrangers amb més representació, els ciutadans de Bulgària (158), Grècia (133) i els Països Baixos (114).

Meses

En el conjunt del municipi, es constituiran 434 meses i obriran les portes 80 col·legis electorals. Es procedirà a la designació de 3.906 càrrecs que desenvoluparan les seves respectives funcions al llarg de la jornada de votacions.

Càrrecs

Convé recordar que són elegibles com a membres d’una mesa, tots els electors majors de 18 anys i menors de 70 i que és obligatòria l’acceptació del nomenament, si bé, a partir dels 65 anys d’edat, és possible manifestar la intenció de renúncia en el termini de set dies des de la notificació.

Aquest darrer és també el termini de què disposa un elector designat per a la mesa per a presentar una renúncia argumentada on exposi els motius que li impedeixin acceptar el càrrec. En tal cas, s’ha de formalitzar la corresponent al·legació davant la Junta Electoral.

Nous col·legis

D’altra banda, amb vista a aquests comicis, s’han incorporat algunes modificacions en relació amb la darrera cita amb les urnes. Bona part d’aquestes disposicions afecten els col·legis electorals, alguns dels quals passen a formar part del llistat de seus de les votacions.

IES Politècnic (carrer de Simó Ballester, 4). Substitueix el Col·legi Públic Santa Catalina.
Col·legi Santa Mònica (carrer de la Reina Violant, 9). Substitueix el Col·legi Jesús Maria.
Col·legi Públic Son Serra-la Vileta (carrer de Maribel, 48). Substitueix el centre de salut Son Serra-la Vileta.
Col·legi Manjón (carrer de Joan Fuster i Ortells, 18). Substitueix la Llar de Majors de la Parròquia Santa Catalina Thomàs.
Velòdrom Illes Balears (carrer de l’Uruguai, sense número). Substitueix el Col·legi Públic Costa i Llobera.
Col·legi Públic Aina Moll (plaça del Bisbe Berenguer de Palou, 6). Substitueix la Delegació d’Hisenda del carrer de Cecili Metel, 9.

Col·legis que assumeixen meses d’altres seus electorals

Paral·lelament, determinats col·legis electorals han assumit algunes de les meses anteriorment adjudicades a altres seus.

Casal de Barri Pere Garau (carrer de Pere Llobera, 19). Assumeix part de les meses electorals del Col·legi Públic Jafudà Cresques.
Escola Oficial d’Idiomes (carrer d’Aragó, 59). Assumeix part de les meses electorals del Col·legi Públic Santa Elisabet.
CEIP Es Tamarells (camí de Ca na Gabriela, 36). Assumeix en la seva integritat les meses electorals de l’Associació de Gent Gran de ses Cadenes.

Col·legis amb nous accessos

Igualment, algunes seus estan ubicades a noves adreces d’accés.
IES Arxiduc Lluís Salvador. Carrer de Gilabert de Centelles, 12.
Col·legi Públic Son Espanyolet. Carrer de Niceto Alcalá Zamora, 40.

Climatització

Totes les seus electorals que no disposin de climatització i de dispensadors d’aigua seran proveïdes de ventiladors.

Instruccions

Per la seva banda, la Policia Local lliurarà unes breus instruccions a les persones designades per a ocupar els diferents càrrecs a les meses, així com codis QR on podran descarregar-se el manual d’instruccions en qualsevol dels idiomes oficials.

 

Data darrera modificació: 14 de maig de 2024