Publicador de continguts


El president de la Real Academia de Gastronomía de España planteja a Mateo Isern convertir Palma en la capital gastronòmica de les illes de la Mediterrània


3 / de juliol / 2012

Rafael Anson ha proposat que la ciutat capitalitzi un projecte per fomentar el coneixement gastronòmic interinsular i divulgar uns hàbits de vida saludables

El batle de Palma s'ha ofert a estudiar la proposta per estar aliniada amb el nou model turístic 365 per a la ciutat

Palma, 2 de juliol de 2012.- El president de la Real Academia de Gastronomía de España, Rafael Anson Oliart, ha plantejat aquest migdia al batle de Palma, Mateo Isern, i al tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, la creació de l'Acadèmia Gastronòmica de las Illes de la Mediterrània, la seu i capitalitat de la qual recauria en la ciutat de Palma. La funció d'aquesta acadèmia, segons ha explicat Anson a Mateo Isern, consistiria en divulgar les excel.lències i beneficis de la cultura gastronòmica pròpia de les illes mediterrànies i fomentar el coneixement i preservar la identitat alimentària interinsular al mateix temps que serviria de plataforma per divulgar uns hàbits de vida saludables.

El batle de Palma s'ha ofert a estudiar el projecte proposat per Rafael Anson per estar aliniat amb el nou model de promoció turística dissenyat per l'actual equip de Govern municipal per a la ciutat de Palma, que aposta per dotar de més projecció a l'oferta gastronòmica de la ciutat en el seu afany de fer de Palma una destinació activa i atractiva els 365 dies de l'any.

La proposta de creació de l'Acadèmia Gastronòmica de les Illes de la Mediterrània, que també ha estat plantejada avui per Anson al cofundador de l'Acadèmia de Gastronomia de Mallorca, Josep Lluís Roses, forma part d'un projecte encaminat a establir un conveni marc de col.laboració entre la Real Academia de Gastronomía de España, l'Acadèmia de Gastronomia de Mallorca i l'Ajuntament de Palma per a la promoció del turisme gastronòmic de la nostra ciutat i de tota Mallorca.

Per agilitar la consecució d'aquest objectiu, es construiria un espai web per facilitar tant als turistes com als residents una oferta gastronòmica de referència "amb el suport, garantia i responsabilitat de la Real Academia seguint el model de les guies gastronòmiques de reconegut prestigi internacional "com, per exemple, la Michelin o la Repsol.

Anson ha explicat al batle de Palma que la gastronomia "representa un aspecte horitzontal del turisme ja que, si bé els visitants viatgen a Palma atrets per algun dels seus múltiples atractius, tots guarden com a denominador comú el desig de gaudir d'una oferta gastronòmica de qualitat" adaptada a les seves possibilitats.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023