Publicador de continguts


El servei de socorristes de l’Ajuntament de Palma ha atès 38 incidents greus i ha realitzat 62 rescats des del principi de temporada


14 / de juny / 2024

La plantilla de salvament, composta per 57 professionals, participa en uns exercicis pràctics per a repassar els protocols

Palma, 14 de juny de 2024.- El Servei de Salvament, Vigilància, Socorrisme i Seguretat de les Platges de Palma ha atès 38 incidents greus, 26 dels quals amb trasllat a un centre hospitalari, i ha realitzat 62 rescats aquàtics de diferent consideració (un dels darrers va ser diumenge passat, quan el socorrista Leandro Staltari va salvar tres nins de morir ofegats a Cala Major), des del 23 de març, data en la qual es va iniciar la temporada, fins ahir, 13 de juny.

Així mateix, en aquest mateix període, el servei ha realitzat un total de 676 assistències i 24.536 accions de prevenció i informació als usuaris i també s’han atès 700 incidents lleus a les diferents platges. Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palma, departament responsable del Servei, es destaca, igualment, que fins ara 50 usuaris amb problemes de mobilitat han pogut gaudir del servei d’atenció al bany assistit.

Aquest és el primer any que el servei de salvament i el de bany assistit comença abans de Setmana Santa, concretament, el dit 23 de març, ja que les temporades anteriors l’activitat dels socorristes començava el 2 de maig i l’atenció personalitzada al bany l’1 de juny.

Precisament avui, tota la plantilla, composta per 57 socorristes, ha participat en uns exercicis pràctics per a repassar els protocols i avaluar les capacitats físiques i tècniques dels professionals. Aquesta activitat, que es realitza mensualment, permet intercanviar experiències i mantenir el servei actualitzat. En aquest sentit, el tinent de batle de Medi Ambient, Llorenç Bauçá, ha destacat el treball i la dedicació del col·lectiu. “Aquests exercicis pràctics permeten que els nostres socorristes actualitzin coneixements i puguin potenciar el treball en equip. Tots hem d’agrair-los que es preocupin de millorar les seves habilitats perquè aquesta preparació exhaustiva permet que se salvin vides, com s’ha pogut comprovar fa tan sols uns dies”, ha assenyalat.

L’Ajuntament de Palma, en col·laboració amb la concessionària del servei, Emergències 7.000, ha pactat per a enguany una sèrie de millores que es reflecteixen, entre altres coses, en una ampliació de la temporada fins al mes d’octubre i també de l’horari de vigilància, que queda de la manera següent:

Mes d’abril, d’11.00 a 17.00 hores
Maig i juny, d’11.00 a 19.00 hores
Juliol i agost, de 10.00 a 19.30 hores
Setembre, de 10.00 a 19.00 hores
Octubre, d’11.00 a 18.00 hores

Així mateix, s’ha incrementat en dues el nombre de torres de vigilància, que passen de 16 a 18.

Platja de Palma: 9 torres de vigilància. Una és nova.
Cala Estància: una torre de vigilància.
Ciutat Jardí / el Peñón: tres torres de vigilància, una de nova al Peñón.
El Portitxol: una torre de vigilància.
Can Pere Antoni: dues torres de vigilància.
Cala Major: dues torres de vigilància.

El Servei també disposa d’una flota de vehicles per a donar cobertura a tot el municipi; un VIR (vehicle d’intervenció ràpida), una furgoneta oficial equipada per a emergències i un buggy 4×4 elèctric, a més de les tres motos aquàtiques i l’embarcació semirígida de rescat.

 

Data darrera modificació: 17 de juny de 2024