Publicador de continguts


Esports, Infraestructures i Accessibilitat i Mobilitat Sostenible inicien les compareixences per a donar a conèixer els pressuposts


21 de novembre de 2022

Palma, 21 de novembre de 2022.- El regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha iniciat avui les compareixences per a donar compte del pressupost municipal de 2023, que s'aprovà divendres passat.

El regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha presentat els pressuposts de l'Institut Municipal de l'Esport per a 2003, que ascendeixen a 30.111.034 euros. Les principals inversions previstes per a 2023 són la futura pista d'atletisme municipal (8 milions d'euros), la remodelació del camp de futbol de Mare de déu de Lluc (835.000 euros), millores al Palau d'Esports de Son Moix (490.000 euros) i millores d'inversió i manteniment a instal.lacions esportives municipals (400.000 €).

Les ajudes, subvencions i patrocinis a entitats esportives i esport femení s'incrementen en un 10%. Es crea una nova línia de patrocini per a clubs esportius amb 120.000 €, en tot cas, per a entitats sense ànim lucratiu.

El pressupost d'activitats esportives a barris augmenta fins als 285.000 euros (+35%) amb esdeveniments com PalmaDona, Barridiades, Nordic Walking, IME als Barris. Com a novetats destaquen els projectes FitJove (foment de la pràctica esportiva dels i les adolescents), IME Salut (pràctica esportiva saludable) i Escala amb l'IME.

Infraestructures i Accessibilitat

La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha explicat les partides de la seva Àrea, que compta amb un pressupost de 55.281.885 euros. El pressupost d'aquesta Àrea representa un 11,3% de tot el pressupost de l'Ajuntament i s'incrementa especialment en diferents inversions destinades a manteniment d'edificis i de col.legis públics. Aquesta partida creix en 1.055.000 euros respecte de l'any passat i s'incrementaran les inversions tant als col.legis com als sistemes contraincendis i altres millores a edificis municipals. Pastor ha destacat que disminueixen les inversions a fonts ornamentals o enllumenat perquè ja s'han executat la majoria de millores i ara es destina pressupost a manteniment. Pel que fa a inversions, el pressupost de l'Àrea preveu alguns projectes importants com la peixera de la Platja de Palma, la segona fase de renovació del carrer del General Ricardo Ortega, corredors verds, el camí dels Reis i d'altres que es realitzen amb finançament provinent d'ITS, Capitalitat o altres fons.

Mobilitat Sostenible

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat el pressupost de l'Àrea de Mobilitat Sostenible, que suma 38.685.466 euros, una xifra que suposa un 4% menys que l'any anterior i representa gairebé un 8% del pressupost total. A més del pressupost de l'Àrea, que suma 4.294.450 euros, Mobilitat Sostenible inclou els pressupostos de l'EMT Palma, que suma 23.292.423 euros, una xifra similar a la de l'any passat, i el pressupost de l'SMAP, que suma 7.071.210 euros, un 3,6 % més que l'any anterior.

Dalmau ha concretat que l'any 2023 es preveu el desenvolupament del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), que s'ha aprovat enguany de forma definitiva, així com completar la renovació de la flota de l'EMT i de Bicipalma i desenvolupar, a través dels fons Next Generation, l'ORA ambiental.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023