Publicador de continguts


L’Ajuntament col·labora amb la vuitena edició de la Fira del Llonguet del Pil·larí


25 d’abril de 2024

El certamen tindrà lloc diumenge que ve, dia 28 d’abril

Palma, 25 d’abril de 2024.- L’Ajuntament de Palma col·labora, a través de diverses àrees municipals, amb la celebració de la vuitena edició de la Fira del Llonguet que tindrà lloc al Pil·larí diumenge que ve, dia 28 d’abril, i que està organitzada per l’associació de veïns de la zona.

Aquesta trobada, que ha estat declarada com Fira d’Interès Municipal i en la qual també col·labora l’Associació de Forners i Pastissers de les illes Balears, té com a objecte promocionar el consum del llonguet com a producte de proximitat i qualitat. En aquest sentit, des de l’associació de veïns del Pil·larí es destaca que aquest tipus de pa “forma part del patrimoni gastronòmic del municipi” i que el certamen és un punt de trobada entre gastronomia i cultura.

La Fira comptarà amb la participació de 18 parades, de les quals quatre corresponen als forns La Vida Dolça, Forn Fondo, Forn Can Rafel i Forn Can Biel, que proposaran les seves pròpies creacions. Així mateix, l’organització ha programat una sèrie d’activitats durant la jornada que començarà a les 10.00 hores i conclourà a les 19.00 hores.

Aquest programa inclou una cercavila dels caparrots Orgull Llonguet i dels Geganters de Llucmajor, que estaran acompanyats dels Xeremiers de l’Arenal, d’actuacions musicals d’Estupendos Burruños, les drag queens de Dra. Bingo, que amenitzaran el sorteig de productes, i del DJ Santi Vega, que s’encarregarà del tardeo llongueter.

Així mateix s’han habilitat una instal·lació de 200 metres quadrats de jocs de fusta, parades de tallers infantils, animació infantil a càrrec de Papallona Animacions i una cercavila d’Alícia al país de les Meravelles que realitzarà el Circ Stromboli.

A fi de posar en valor la qualitat gastronòmica del Llonguet també està previst realitzar un showcooking a càrrec dels xefs Miguel Serra, Irene Martínez i David Méndez, que prepararan en directe creacions gourmet i la venda de les quals anirà destinada a la Associació Sense Gluten.
A la Fira, que disposa d’un servei especial d’autobusos de l’EMT que sortirà cada mitja hora des de la Porta de Sant Antoni, es podran trobar, igualment, productes d’artesania i amb denominació d’origen o indicació geogràfica. Finalment, per a facilitar l’arribada dels visitants, l’organització ha habilitat un aparcament de 15.000 metres quadrats.

Data darrera modificació: 25 d’abril de 2024