Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma adverteix que el Pla especial de Son Busquets haurà de ser consensuat i avalat per Urbanisme per a la seva efectiva aplicació


12 de març de 2024

Aquest dimecres a les 11.00 hores se signa un protocol d’actuació entre SEPES i el consistori

Palma, 12 de març de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha avançat, després de la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme, que l’Ajuntament de Palma signarà demà dimecres amb l’Entitat Pública Empresarial del Sòl (SEPES) el protocol d’intencions que permetrà desbloquejar les actuacions a l’antiga caserna militar de Son Busquets. Tot i això, Fidalgo ha assenyalat que el Pla especial de Son Busquets que presentarà demà l’entitat pública no ha estat consensuat amb l’Ajuntament i, en aquest sentit, ha afirmat que “obligatòriament haurà de ser negociat i conveniat amb l’Ajuntament de Palma”.
El tinent de batle ha recordat que durant la reunió que va mantenir amb Leire Iglesias, màxima responsable del SEPES, el 15 de febrer passat, “es va comprometre que abans de Setmana Santa es presentaria l’esborrany perquè els tècnics estatals i municipals poguessin desenvolupar el futur Pla especial de Son Busquets. Lamentablement, aquest Pla especial no ha estat consensuat amb els tècnics d’Urbanisme i encara menys amb les associacions i veïns afectats”.
Per a Óscar Fidalgo, la presentació aquest dimecres de forma unilateral per part del SEPES d’aquest Pla especial “constitueix una deslleialtat institucional” i ha afegit que el futur de Son Busquets l’ha de decidir Palma.
Per a concloure, Oscar Fidalgo ha recordat que la signatura d’aquest protocol “és un pas que ens permet desbloquejar una situació que porta paralitzada i encallada des de fa més de 15 anys. Els darrers 8 anys no s’ha avançat gens i ha hagut de ser aquest nou equip de Govern encapçalat pel batle, Jaime Martínez Llabrés, que hagi exigit la signatura d’un conveni perquè Son Busquets sigui una realitat”.

Demolició de l’edifici del carrer del Polvorí

D’altra banda, el tinent de batle d’Urbanisme ha apuntat que aquest dimecres ha signat un decret perquè s’accelerin les actuacions que permetin la demolició immediata de l’habitatge que es va esfondrar al carrer del Polvorí i que va provocar que 28 persones que vivien a immobles que hi confrontaven haguessin de ser desallotjades.
Fidalgo ha destacat que aquest decret permetrà que les actuacions de demolició s’executin amb la màxima urgència i per això confia que dilluns que ve es produeixi la definitiva demolició de l’habitatge: “Amb això aconseguirem donar seguretat als edificis confrontants i possibilitar que les famílies desallotjades tornin com més aviat millor a casa seva”, ha assenyalat.

Data darrera modificació: 12 de març de 2024