Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma habilita un nou carril bus-taxi als carrers Caro i Teodor Llorente


2 d’agost de 2010

. L'actuació permetrà donar més fluïdesa a les línies 3, 5, 7, 20 i 46 i millorar les seves freqüències

. Al tram per on discorri el carril bus-taxi s'ampliarà la voravia en més d'un metre i es farà accessible

. Per evitar molèsties als veïns i veïnes de la zona, es podrà aparcar al carril bus-taxi entre les 21.00 i les 08.00 hores del matí


L'Ajuntament de Palma implantarà a un tram del carrer Caro i al carrer Teodor Llorente un nou carril bus-taxi que permetrà millorar el servei que ofereixen l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) i els taxistes i, per tant, es donarà un millor servei a la ciutadania. Les obres per a la seva habilitació comencen avui i es preveu que puguin estar finalitzades al llarg d'aquest agost.


El carril bus-taxi es senyalitzarà al costat dels números senars entre el número 13 del carrer Caro (després del carrer Soler) i fins a la cantonada amb el Passeig Mallorca, ja al carrer Teodor Llorente. L'EMT ha triat aquest tram perquè, després d'Avingudes, és el que registra una major circulació d'autobusos amb 22 busos cada hora, xifra que suposa que cada 2,7 minuts passa un bus.


Amb aquesta actuació, es donarà més fluïdesa a les línies 3 (Pont d'Inca-Illetes), 5(Rafal Nou-Son Dureta), 7 (Son Rapinya-Son Gotleu), 20 (Sant Agustí-UIB) i 46 (Gènova Sant Agustí), que podran disposar de millors freqüències. Aquestes cinc línees varen traslladar durant 2009 18.819.225 passatgers i són aquelles que, cada any, registren un major número d'usuaris.


Aparcament pel vespre


L'habilitació del carril bus-taxi suposarà l'eliminació de les places d'aparcament d'aquest tram, que actualment estan regulades per l'ORA com a zona 0-0 i a on la targeta anual per a residents no és vàlida. Les places d'estacionament en aquesta zona s'utilitzen majoritàriament de vespre.


Per evitar molèsties als residents es permetrà aparcar al carril bus-taxi en horari nocturn, en concret entre les 21.00 i les 08.00 hores. Serà el primer carril bus-taxi d'aquestes característiques a les Balears.


Ampliació de la voravia


A més de la senyalització del carril bus-taxi, també s'ampliarà la voravia dels números senars per, d'aquesta manera, donar més espai al vianant. Així, l'actual voravia, que té 2 metres, passarà a tenir 3,20 metres i serà accessible per a les persones amb discapacitat. Aquesta actuació l'executarà l'àrea d'Infraestructures i tindrà un pressupost de 104.000 euros.


Millora al carril bus-taxi d'Avingudes


Durant aquest juliol s'ha executat una millora a un tram del carril bus-taxi d'Avingudes. Es tracta del tram de l'Avinguda Alexandre Rosselló situat entre el carrer Bisbe Joan Maura i la Plaça d'Espanya. En aquesta zona, s'havien detectat problemes en el gir cap al carrer Marqués de la Fontsanta, ja que els vehicles que volien girar havien de travessar el carril bus, circumstància que dificultava la circulació dels autobusos.


La solució adoptada ha consistit en desplaçar el carril bus-taxi cap a l'esquerra, fet que ha possibilitat la creació d'un carril de circulació al costat de la voravia destinat en exclusiva al gir cap a la dreta, de manera que ara, els cotxes que han de girar cap a Marqués de la Fontsanta, no han d'envair el carril bus-tax. D'aquesta manera, desapareix el problema i es millora la fluïdesa de les línees que circulen per aquest tram.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023