Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma posa en marxa aquest cap de setmana un dispositiu policial de reforç per fer front els micro botellots


30 de setembre de 2011


Aquesta mesura es va acordar en la Comissió de Seguiment de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics

Palma, 30 setembre 2011 .- L'Ajuntament de Palma va convocar dimecres passat per primera vegada després del nou canvi de govern, la Comissió de Seguiment de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic d'espais públics en què es prohibeixen les concentracions derivades del botellot. En aquesta reunió es van debatre diversos temes, entre els quals destaca, la posada en marxa aquest cap de setmana d'un dispositiu policial de reforç per tota la zona on es concentrin els micro botellots. Aquesta mesura ve motivada per la prohibició de fer botellot al Passeig Marítim.

Encara que l'activitat ha baixat molt, no s'ha eradicat. Els joves que, encara, segueixen volent practicar s'han desplaçat cap a altres zones de la ciutat, entre elles Son Armadams.

Un altre dels temes debatuts va ser l'elaboració d'un pla social d'intervenció específic orientat al foment del civisme i la convivència ciutadana, que inclourà per una banda un pla de drogues que s'espera que estigui llest l'any que ve, cal recordar que des que finalitzés l'any 2008 l'antic equip de govern no el va impulsar i d'altra banda un programa socioeducatiu.

També el botellot Platja de Palma va ser un dels punts tractats. Es treballarà a partir d'ara en l'elaboració d'un protocol d'actuació de cara a la pròxima temporada, ja que en aquesta zona, és a l'estiu quan es realitzen aquestes concentracions. A més es va tractar el tema de Sa Gerreria, on la majoria dels assistents de la comissió no va veure necessari que es declarés com a Zona d'Especial Protecció (ZEP).

Aquesta comissió està formada per tots els responsables de les àrees municipals afectades (Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat, Educació...), tres regidors de districte, a més de totes les entitats, associacions o institucions públiques, com ara, la CAEB, Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, la COAPA Balears, Confederació d'Associacions de parells i mars d'alumnes de carrers Balears, així com el Col . legi Oficial de Metges de les Illes Balears, totes elles implicades d'alguna manera amb els efectes produïts pel botellot.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023