Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma presenta el programa de festes de Sant Sebastià


11 de gener de 2022

Palma, 11 de gener de 2022.- L'Ajuntament de Palma ha presentat avui el programa de festes de Sant Sebastià 2022, que compta amb prop d'una vintena d'activitats que arranquen aquest dissabte 15 i que es perllongaran fins al pròxim 30 de gener.

La plaça de Cort donarà el sus a les festes amb batucada, activitats infantils i plantada dels Gegants i Capgrossos de la Sala per a donar pas a la lectura del pregó. Com a novetat, enguany no hi ha un pregoner designat sinó que es llegiran gloses a càrrec dels Glossadors de Mallorca. Es farà, a més, un combat de gloses. També s'ha fet una glosa per a la ciutat sota el títol "Palma és ciutat de festa", obra de Felip Munar i Munar.

Novetats

A part del canvi pel que fa al pregó, enguany es crea el Concurs Tianet de Sant Sebastià, amb el qual el consistori cerca trobar un pastís que identifiqui les festes. Del 15 el 27 de gener els ciutadans que ho desitgin podran fer una ruta de degustació per a votar les propostes participants. S'hi han inscrit un total de sis forns: Forn de la Glòria, Fornet de la Soca, Forn Fondo, Lluís Pérez pastisser, Forn i Pastisseria Trias i Pastelería Ángel.

L'avinguda d'Antoni Maura acollirà l'exposició "ADN Sant Sebastià", que es podrà visitar des del dilluns 17 fins al 30 de gener. Són uns panells que proposen als visitants un recorregut per la història de la ciutat, en què trobarem explicacions dels orígens, costums, llegendes, confraries i tot el llegat cultural, il.lustrat amb imatges que recorren les festes del patró de la ciutat.

 

Sant Sebastià Petit

Un dels punts forts de les festes el descobrirem aquest diumenge al parc de la Riera on, de 10.30 a 14 h, es farà Sant Sebastià Petit amb espectacles musicals, circ, titelles, rondalles, contacontes, cercavila, màgia, teatre, jocs i tallers diversos. L'entrada és lliure a totes les activitats fins a completar cabuda. L'ús de la mascareta serà obligatori a partir de 6 anys.

 

El programa de festes de Sant Sebastià s'ha vist modificat i adaptat a l'actual situació pandèmica. És per això que, com va anunciar la setmana passada el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, els concerts de la Revetla que s'havien programat per a les pròximes setmanes s'han hagut d'ajornar.

 

Zona Restringida, Trescabarris

Els dies 20, 21, 22, 28 i 29 de gener a les 17.30 h arribaran als cinc districtes de la ciutat els microespectacles de Zona Restringida. Cinc circuits de quatre peces a cinc barris, que enguany es faran a espais més oberts, però que esdevindran especials. Cal fer una reserva prèvia d'entrada al web de l'ajuntament, https://www.palma.cat.

D'altra banda, el 29 de gener a la plaça de Cort es farà el Trescabarris, un joc temàtic vivencial, obert i gratuït per a infants, famílies, grups d'amics i entitats de Palma, mitjançant tot un conjunt de proves que permetran conèixer nous endrets dels barris de Cort i del Sindicat. L'edició d'enguany girarà entorn de la música. Els grups participants s'engrescaran en una recerca de notes musicals per a mantenir encesa la flama de la festa de Sant Sebastià.

 

Pel que fa al dia de Sant Sebastià, el Teatre Principal acollirà la gala d'entrega dels Premis Ciutat de Palma.

 

El darrer dia, el 30 de gener, tindrà lloc la 35 edició de Palma Fotogràfica.

El programa, que ja està a l'abast de la ciutadania, es pot consultar en línia a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Palma, https://www.palma.cat.


Data darrera modificació: 30 de maig de 2023