Publicador de continguts


L'Ajuntament instal·la 64 papereres amb cendrer a la barriada de Pere Garau


4 / de maig / 2021

Palma, 3 de maig de 2021.- El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han visitat avui el barri de Pere Garau on s'han instal.lat aquests dies 64 papereres amb cendrer tancat integrat. Una intervenció que dona resposta a la petició feta per un ciutadà mitjançant els Pressuposts Participatius de l'any 2019 amb la proposta "Palma sense llosques".

L'objectiu d'aquests dispositius és evitar que els ciutadans tirin les llosques a terra, preservant així la ciutat més neta. És una experiència pilot per a comprovar la seva acollida i si afavoreixen la netedat viària. S'han substituït entre els carrers de Torcuato Luca de Tena, Josep Darder, Arquebisbe Aspàreg i les travessies interiors. Des d'EMAYA s'ha fet un estudi per a avaluar si aquest model de papereres suposa una millora de la netedat, especialment pel que fa a la presència de llosques al terra dels carrers. Prèviament, abans de col.locar les papereres noves, s'ha avaluat la situació de la zona, i d'aquí a unes setmanes es repetirà per a determinar si ajuden a reduir la presència d'aquests residus a terra a la via pública. En funció d'aquests resultats es valorarà la seva possible implantació progressiva a altres barris de Palma

En total són 64 dispositius de 50 litres de capacitat amb una boca única grossa per a introduir els residus i amb un cendrer tancat incorporat a la tapa superior. Val a dir que la ciutat de Palma no disposava encara de papereres de 50 litres amb cendrer. Amb el sistema actual, apagar una llosca inclou risc de cremar-se i suposa brutor. Hi ha papereres que tenen un cendrer acoblat, però com que està obert la llosca moltes vegades acaba a terra.

Segons el regidor Ramon Perpinyà, "aquestes papereres ens permetran resoldre el problema que ens suposen les llosques, ja que, fins ara, les diverses solucions que havíem tingut no acabaven de ser útils. Consideram que aquesta proposta és molt interessant i, per tant, suposarà una prova pilot d'un projecte que es podria estendre per tota la ciutat de Palma".

Per a Alberto Jarabo "completam un projecte més dels Pressuposts Participatius, una proposta, a més, molt pràctica que resol un problema ciutadà i que ajudarà a cuidar el nostre entorn i mantenir la ciutat més neta. Convidam la ciutadania a fer-ne ús".

El cost d'aquesta intervenció és de 6.165,15 €, IVA exclòs, finançats amb els doblers destinats per l'Àrea de Participació Ciutadana per a executar intervencions dels Pressuposts Participatius.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023