Publicador de continguts


L'Ajuntament racionalitza el servei de llenguatge de signes a Cort


17 / d’agost / 2011

Palma, 17 agost 2011 .- L'equip de govern del batle Mateo Isern manté la seva acció política amb la responsabilitat i l'austeritat que es corresponen amb l'actual situació de greu crisi econòmica que vivim.

Per al servei d'intèrpret de llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva, l'Ajuntament tenia contractades de forma interina a dues persones en règim de mitja jornada encara que només treballaven un sol dia en tot el mes.

Aquesta desproporció constituïa un greuge comparatiu amb la resta de funcionaris i empleats municipals, que han d'acudir cada dia al seu lloc de treball.

A més, totes dues treballadores estaven exemptes de complir horari, no tenien lloc físic de treball i només depenien d'Aina Calvo a l'hora de retre comptes de la seva jornada laboral.

Aquestes dues treballadores no formaven part de la plantilla, sinó que la seva estaven contractades en funció d'un projecte d'inversió anomenat "Projecte signes" i el seu contracte expirava el 31 de desembre.

Atesa la rellevància que el Grup Municipal Socialista sembla atribuir ara a aquest servei, resulta incomprensible que durant els quatre anys del seu mandat no creessin aquestes dues places i les dotaran com la resta de la plantilla municipal.

A més, el tipus de contracte com a "personal interí a temps parcial" és totalment atípic en l'organigrama municipal, elles suposaven un cas únic a tot l'Ajuntament.

Aquesta disparitat entre el règim de mitja jornada i l'obligació de treballar un sol dia al mes no suposa precisament un exemple de la millor manera de gestionar amb eficàcia els diners públics.

Es dóna la circumstància que fins al passat mes d'abril, ambdues emprades cobraven 876 € bruts al mes per un únic dia de treball.

No obstant això, arran de les seves queixes, al maig, el mateix mes de les eleccions, se'ls va pujar el sou a 1167,77 € bruts al mes, la qual cosa suposa un increment en la seva nòmina del 33,2%, una xifra que sorprèn perquè no es correspon en absolut amb la greu situació econòmica actual ni s'ajusta a l'evolució dels salaris de la resta del personal municipal.

Malgrat la voluminosa pujada dels seus sous, des de l'entrada del nou equip de govern, al mes de juny, les dues empleades van tornar a queixar-se per la seva situació laboral en l'únic dia del mes en què havien de treballar, i havien manifestat en diverses ocasions la seva disconformitat

L'Ajuntament va rescindir els seus contractes el passat 5 d'agost. Atès que el mes d'agost no hi ha ple municipal i que el pròxim no se celebrarà fins al 29 de setembre, l'Ajuntament treballa per buscar una solució, ja sigui a través de ABILS (Associació Balear d'Intèrprets de Signes) o mitjançant la possibilitat de una solució conjunta amb Consell i Parlament per al servei d'intèrprets de signes, ja que les tres institucions tenen les mateixes necessitats.

L'Ajuntament manté el seu ferm compromís amb l'accessibilitat de tots els ciutadans.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023