Publicador de continguts


L’EMT Palma adjudica el contracte extern que reforça l’àrea de tallers de l’empresa


19 de desembre de 2023

Aquest servei compta amb un pressupost de 13 milions d'euros

Palma, 19 de desembre de 2023.- L'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) ha acordat adjudicar la contractació del reforç extern del servei de reparació, manteniment i subministrament de peces per als autobusos durant els pròxims dos anys, per un valor màxim d'uns 13 milions d'euros. Aquest contracte estava caducat des de l'any 2022 i el servei havia quedat en precari perquè no havia estat renovat per l'anterior equip de govern.

El procediment de contractació, que es va convocar el setembre per un valor màxim de 14.219.500 euros (sense IVA) per als primers dos anys, amb possibilitat de pròrroga, s'ha resolt en cinc dels sis lots convocats i ha quedat un lot desert per manca d'ofertes.

Aquest expedient de contractació preveia diferents lots, el principal dels quals és una borsa d'hores per a la reparació de motors, l'electromecànica i el manteniment de vehicles de les diferents marques de l'empresa que no es trobin en període de garantia.

Altres lots inclouen reparacions externes de caixes de canvi i equips, així com el subministrament de recanvis i elements originals de les marques per al manteniment de la flota de vehicles IVECO i SCANIA. El lot que ha quedat desert és el de recanvis per a la flota IRIZAR, que tenia un pressupost base de licitació d'1.188.000 euros, i està previst que, ben aviat, es torni a treure a licitació pública.

Amb aquestes mesures, i d'altres adoptades ja com el reforç de la plantilla del taller propi de l'EMT, l'Ajuntament vol assegurar un servei de reparació i manteniment àgil que permeti que els vehicles es reincorporin a la xarxa d'autobusos tan ràpidament com sigui possible després de patir una avaria.

Data darrera modificació: 19 de desembre de 2023