Publicador de continguts


Toc de Crida inaugura aquest dissabte el cicle “Concerts 100%”, al Teatre Municipal Mar i Terra


8 d’abril de 2024

L’esdeveniment, íntegrament organitzat per l’Ajuntament de Palma amb la finalitat de donar suport als artistes i conjunts de les Illes Balears, ha estat presentat aquest dilluns pel primer tinent de batle, Javier Bonet

Palma, 8 d’abril de 2024.- El cicle “Concerts 100%”, que s’iniciarà el pròxim dissabte, 13 d’abril, al Teatre Municipal Mar i Terra, amb l’actuació de Toc de Crida, ha estat presentat aquest dilluns a l’Ajuntament de Palma, pel primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet.

A la convocatòria informativa també hi han estat presents el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, i dos dels integrants de Toc de Crida, Pau Mas i Joan Vàzquez.

Durant la seva intervenció, el regidor ha indicat que el cicle, íntegrament organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma, “respon a la finalitat de facilitar suport als artistes i grups musicals de les Illes Balears”.

En aquest sentit, la convocatòria de “Concerts 100%” posa a la seva disposició els equipaments culturals municipals per tal que aquests concerts, segons ha assenyalat, “ajudin a impulsar la promoció dels treballs i creacions discogràfiques dels talents musicals autòctons”.

Enguany, el cicle consta de quatre concerts, i tots es desenvoluparan al Teatre Municipal Mar i Terra.

La primera actuació està prevista per a aquest dissabte, a les 20 hores, amb la presència a l’escenari dels components de Toc de Crida.

Amb vista al mes vinent, hi ha programats els concerts de Laia Ferrer, el 24 de maig; Trotsky Experience Jazz Band, el dia 25; i Amulet, el 31 de maig.

Conjunt especialitzat en la vinculació de la música tradicional mallorquina amb les mostres d’altres cultures, Toc de Crida està integrat per Pau Mas, al flabiol, tamborí, flautes i bateria; Sara Mingolla, a l’acordió i les percussions; Benjamí Salom, al violí i el guitarró; Miquel Amengual, a la bateria i les percussions; Pablo Alegría, a la guitarra elèctrica i acústica, i Joan Vázquez, al baix elèctric.

La segona actuació, prevista per al 24 de maig, anirà a càrrec de Laia Ferrer, una jove violoncel·lista, compositora i cantant mallorquina que va obtenir, l’any 2016, el títol superior de Música al Reial Conservatori Superior de Madrid, en l’especialitat de violoncel.

Ha estat academista de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, i, des de 2017, forma part de la borsa d’instrumentistes de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, a més d’haver estrenat diverses composicions seves al Conservatori Superior de Madrid.

L’endemà, 25 de maig, serà el torn de Trotsky Experience Jazz Band, liderada pel bateria Jaume Crespí i que compta amb una àmplia i llarga trajectòria que l’ha conduït, per exemple, a ser finalista de les edicions de 2010 i 2011 del Palma Jazz Comercial.

L’any 2019, el grup va editar el seu primer treball en CD, titulat One, que va ser presentat en directe al Teatre Municipal Mar i Terra.

A més de Jaume Crespí, integren la formació Richard Vinton, al piano; Alain Sánchez, al contrabaix, i Miky Ramon, al saxo.

El cicle acabarà el 31 de maig, amb l’actuació d’Amulet, que pren la denominació del nom del seu líder, el cantautor de Santa Maria del Camí Antoni Mulet.

La seva música combina la influència del folk-pop d’arrel britànica i americana, i els referents musicals de Mallorca, sense deixar de banda propostes com la música urbana i la música electrònica.

A més d’Antoni Mulet, que aporta la veu i toca la guitarra, el grup està integrat per Miquel Bennàssar, al baix i contrabaix; Pere Joan Company, al banjo i el lapsteel, i Sílvia Rechac, al teclat i al piano.

 

 

Data darrera modificació: 8 d’abril de 2024