Publicador de continguts


L’estrena de “Ca ses monges” obre l’Any commemoratiu que l’Ajuntament dedica a la figura de Xesc Forteza


23 de febrer de 2024

Una àmplia representació institucional, encapçalada per la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, assisteix a la primera de les set funcions programades d’un dels títols més populars de l’actor, autor i director mallorquí

Palma, 23 de febrer de 2024.- El Teatre Municipal Xesc Forteza ha acollit, aquest dijous, la funció d’estrena de Ca ses monges, una producció pròpia de l’Ajuntament de Palma dirigida per Vicenç Torres a partir de l’obra original que la companyia Xesc Forteza va representar, per primera vegada, al ja desaparegut Saló Rialto, el 5 de desembre de 1986.

Aquesta és la primera de les activitats organitzades per l’Àrea municipal de Cultura dins l’Any Xesc Forteza, destinat a commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’actor, autor i director mallorquí.

La primera de les set funcions programades va congregar una gran quantitat de públic i una àmplia representació institucional, encapçalada per la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés.

Igualment, hi feren acte de presència la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer; el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá; l’eurodiputada Rosa Estaràs; el conseller insular de Benestar Social, Guillermo Sánchez, i el director insular de Cultura, Guillem Ginard.

Per part del govern municipal, hi assistiren els tinents de batle Javier Bonet, titular de l’Àrea de Cultura de Cort; Lourdes Roca; Mercedes Celeste; Llorenç Bauzá i Antonio Deudero, juntament amb els regidors Lupe Ferrer i Miguel Busquets.

A més, varen acudir a la representació diferents alts càrrecs de Cort, com ara el coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta, i els directors generals de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat, Pilar Ribal, i de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, que va exercir com a mestre de cerimònies de l’estrena teatral i va donar la benvinguda a tots els assistents, entre els quals es trobava Catalina Forteza, filla del dramaturg homenatjat.

Les següents representacions de Ca ses monges tindran lloc els dies 23, 24 i 25 de febrer, i 1, 2 i 3 de març. L’horari d’inici està fixat a les 20 hores amb les excepcions de les dues funcions dominicals (25 de febrer i 3 de març), en què el teló del Teatre Municipal Xesc Forteza s’alçarà a les 18 hores.

Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’ha apuntat que les localitats de les funcions corresponents als 23, 24 i 25 d’aquest mes es troben ja exhaurides, mentre que, pel que fa a la resta de dies, ja són poques les entrades que encara resten a la venda.

Tanmateix, cal recordar que, dins els actes de l’Any Xesc Forteza, hi ha prevista una reposició de Ca ses monges quan arribin les dates de Nadal, amb funcions del 26 al 29 de desembre.

Data darrera modificació: 26 de febrer de 2024