Publicador de continguts


L’ONCE guardona l’Oficina Palma Accessible de l’Ajuntament pel seu treball d’eliminació de barreres urbanístiques


4 / de juliol / 2024

Belén Soto destaca el compromís del Departament d’Infraestructures per a aconseguir una ciutat “més amable i acollidora”

Palma, 4 de juliol de 2024.- L’Oficina Palma Accessible, integrada a la Regidoria d’Infraestructures, ha estat guardonada per l’ONCE per “convertir a Palma en un referent de ciutats inclusives, sense barreres, on l’accessibilitat i la sostenibilitat imperin com a valors arquitectònics i de disseny. Amb una consciència ciutadana potent, que és el que ha perseguit aquesta Oficina, que tan bons resultats està aconseguint”.

La tinenta de batle de l’Àrea, Belén Soto, ha recollit avui el guardó de l’entitat que reconeix aquelles persones, empreses i institucions que realitzen una labor solidària procurant la inclusió social de tots els ciutadans, així com l’autonomia personal i l’accessibilitat universal.

Durant l’acte celebrat al Teatre Principal, la tinenta de batle ha destacat el compromís de tots els treballadors del Departament d’Accessibilitat, ja que “són ells i elles els qui batallen cada dia, a primera línia, per a fer de Palma una ciutat més amable, més acollidora, amb millors nivells de convivència i, per descomptat, més accessible”. Soto, així mateix, ha garantit que el seu Departament continuarà treballant per a eliminar les barreres urbanístiques del municipi, afavorint la mobilitat de tots els ciutadans sense exclusió i ha agraït la labor social i solidària de l’ONCE.

Cal recordar que l’Àrea d’Accessibilitat de Cort és la responsable d’adaptar els principals entorns i edificis públics del municipi a persones amb mobilitat reduïda. Tant és així, que tots els nous projectes que s’estan desenvolupant inclouen un informe del Departament per a confirmar que s’ajusten a la legislació vigent i per a garantir l’accés universal de tots els ciutadans de manera igualitària.

En aquest sentit, l’Àrea ja està realitzant una auditoria interna perquè totes les instal·lacions, equipaments i infraestructures compleixin la normativa. Aquest estudi inclourà alguns edificis singulars i emblemàtics de Palma que no són de titularitat municipal.

D’aquesta manera, la Regidoria d’Infraestructures controla des de la grandària d’una vorera o l’altura de les vorades fins a la reserva d’aparcaments per a aquest col·lectiu, també que els jocs infantils siguin accessibles o que l’ocupació de la via pública per part de les terrasses no dificulti el pas. D’altra banda, col·labora amb l’EMT en l’adaptació que es realitzarà a les 297 parades de l’empresa, amb el Departament de Medi Ambient per a habilitar cada temporada 6 punts de bany accessible i assistit a 5 platges del municipi i amb la Regidoria de Mobilitat perquè tota la nova senyalística municipal sigui accessible.

Així mateix, realitza tasques d’assessorament durant la tramitació de les peticions d’aquest col·lectiu (153 els darrers mesos), perquè la ciutat s’adapti a les seves necessitats i està actualitzant el Pla d’accessibilitat municipal. Al llarg d’aquestes setmanes s’està redactant el plec del nou document, que inclourà les línies bàsiques per a complir el compromís de Cort d’aconseguir una ciutat sense barreres.

 

Data darrera modificació: 8 de juliol de 2024