Publicador de continguts


La ruta "Font de Misteris" de la Setmana Europea de la Mobilitat torna a penjar el cartell de complet


23 de setembre de 2022

Més de cent persones assistiren ahir a la ruta a peu, a la qual es donen a conèixer llegendes, misteris i històries espectrals vinculats a places i convents de Palma

Ja fa vuit anys que el programa d'IB3 Ràdio de Chema Font esdevé una de les activitats amb més èxit de la Setmana Europea de la Mobilitat

Palma, 23 de setembre de 2022.- Més de cent persones participaren ahir horabaixa a la ruta a peu per diferents punts del centre de Palma envoltats de llegendes, organitzada pel director del programa d'IB3 Ràdio, Chema Font, i el seu equip integrat per Borja Rigo i Sergio Rigo.

Aquesta ruta s'organitza des de ja fa vuit anys en el marc del conjunt d'actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Palma i ha esdevingut una de les activitats amb més capacitat de convocatòria. De fet, enguany es limità l'aforament a cent persones per tal que els assistents gaudissin millor de la ruta a peu, que s'inicià ahir a la plaça Major a les 19.00 hores.

Així, el director del programa, Chema Font, explicà als assistents les històries de l'existència de la casa de la Inquisició a la plaça Major i de les aparicions i històries d'olors extranaturals en aquest punt de Palma vinculades a la figura de Ramon Llull.

La ruta continuà pel carrer de Sant Miquel, on s'explicà l'aparició espectral de Sant Jordi per a ajudar a Jaume I, i altres històries lligades al campanar de l'església, i s'aturà també a l'alçada de l'església de Santa Catalina de Sena, on s'explicaren les històries d'aparicions del dimoni a monges documentades en aquest punt de Palma, envoltades d'efectes paranormals.

La següent aturada fou a l'església de la Mercè, on es relataren els miracles vinculats a l'aparició de l'orde de la Mercè i les diferents aparicions. L'activitat d'ahir, a la qual participaren el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, finalitzà a la plaça de Quadrado, on els assistents varen poder gaudir de les històries de l'antic convent de les monges de la Consolació que, segons la llegenda, es connectava mitjançant un túnel subterrani amb el veïnat convent de Sant Francesc.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023