Publicador de continguts


Les àrees de Promoció Econòmica i Ocupació i Cultura i Benestar Social donen a conèixer els seus pressuposts per al 2022


16 / de novembre / 2021

El pressupost de l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació creix un 10,9 per cent, per tal de donar suport a les polítiques d'ocupació i promoció i ajuda al comerç local

Els comptes de Cultura pugen gairebé un 23 per cent

El pressupost de Benestar Social augmenta un 11% la partida destinada a gestió i atenció de persones

Palma, 16 de novembre de 2021.- El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, ha detallat avui els comptes de 2022 per a la seva Àrea. El pressupost de l'Àrea serà de 8.478.606 euros (creix un 10,9 per cent respecte de l'any passat) mentre que el de PalmaActiva serà de 10.560.000, això és un 29,89% més.

PalmaActiva continuarà apostant per les polítiques actives d'ocupació amb diferents programes amb una inversió de més de 575.000 euros, i que suposaran la contractació de 177 persones.

El petit comerç serà una de les prioritats de l'Àrea, que destinarà el 2022 1,2 milions d'euros en diferents campanyes d'ajuda i promoció del comerç local i de proximitat. Es mantenen, a més, les ajudes als comerços emblemàtics, amb 100.000 euros (una xifra que s'ha multiplicat per quatre els darrers anys). Així mateix es destinaran 300.000 euros en ajudes per a la modernització i millora dels establiments comercials.

Pel que fa a l'Àrea de Mercats, es destinaran 120.000 euros per a la digitalització del servei per tal de crear una plataforma de venda en línia per als venedors dels mercats permanents i productors agroalimentaris. També es posarà en marxa un projecte de senyalització dels mercats municipals amb una dotació de 80.000 euros. Es destinaran 300.000 euros per a la licitació de la Fira de Nadal i de Reis per tal de millorar la qualitat i les prestacions de la fira.

El pressupost de l'Àrea de Benestar Social augmenta un 11% la partida destinada a gestió i atenció de persones. Això fa que per a l'any que ve hi hagi una partida de 7,5 milions d'euros en ajudes econòmiques, un més que ara fa un any. Amb tot, el pressupost global de l'Àrea és de més de 20 milions d'euros.

"L'objectiu de la ciutat és, i ha de continuar sent, fer costat a les persones que més ho necessiten", ha argumentat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social.

El regidor també ha destacat que es manté la partida destinada a treball comunitari amb infants i joves als barris, al qual es destinarà 1.160.000 mil euros mitjançant convenis territorialitzats de col.laboració directa amb entitats del tercer sector.

De la mateixa manera, es mantenen les subvencions d'interès social i els serveis de dependència i gent gran. En aquest punt Noguera ha explicat que aquest servei passa de 9 milions l'any anterior fins als 7,5 d'enguany perquè la partida que es destina al Servei d'Ajuda a Domicili s'ha pogut reduir en dos milions d'euros gràcies al fet que la Conselleria assumirà els casos que tenen un grau de dependència.

La despesa als tres centres d'acollida passa a ser de 2,6 milions, això és 330.000 euros més que l'any anterior, per a fer front a l'adjudicació dels nous contractes per a 150 places d'acollida. Es manté la partida de 300.000 euros per a Son Banya per a fer front a les despeses d'advocats, obres de demolició i ajudes econòmiques puntuals.

Pel que fa a l'Àrea de Cultura, el pressupost passa de 4.671.590,05 € a 5.728.168,19 €, la qual cosa suposa un augment de gairebé el 23% –sense tenir en compte el capítol 1, destinat a personal. Destaca l'augment de les partides destinades a la dinamització cultural de la ciutat amb l'objectiu de fer més present la cultura als barris i pobles de Palma, al foment de la lectura o aquelles dedicades a la promoció cultural per tal de visibilitzar l'oferta cultural de la ciutat i la tasca dels creadors (entre un 112% i un 145%). "Des del 2015 ha augmentat un 55 per cent el pressupost que destina l'Ajuntament de Palma al sector cultural. Continuam donant suport als creadors culturals i apropant la cultura als barris."

També destaca el gran increment de les partides destinades a conservació i restauració del patrimoni cultural (+144%), les de festivals (+46%), les destinades a la programació i manteniment dels teatres municipals (+18,51%) o les del Casal Solleric i el Casal Balaguer amb entre un 8 i un 43%.

S'ha de tenir en compte que altres, com les de les Biblioteques Municipals o el Castell de Bellver, davallen lleugerament després d'haver patit un augment considerable el 2021 per una sèrie d'inversions ja realitzades, com per exemple aquelles despeses previstes per a l'obertura de la nova biblioteca de Pere Garau.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023