Publicador de continguts


Luis Gordillo i Concha Jerez, premis nacionals de les Arts Plàstiques i Velázquez, seran part de la proposta expositiva del Casal Solleric al llarg de 2024


8 de març de 2024

El batle, Jaime Martínez Llabrés, s’ha reunit amb els dos artistes coincidint amb la seva visita a la fira d’art contemporani ARCO

Palma, 8 de març 2024.- El Casal Solleric acollirà els pròxims mesos dues exposicions de dos dels artistes més destacats del panorama pictòric nacional, Luis Gordillo (Sevilla, 1934) i Concha Jerez (Las Palmas de Gran Canària, 1941), tots dos guardonats amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, entre moltes altres distincions.

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, acompanyat pel primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, i el coordinador general de Cultura, Fernando Gómez de la Cuesta, ha tingut l’ocasió de reunir-se amb els dos artistes amb motiu de la visita a la fira d’art contemporani ARCO, que se celebra a Madrid.

Martínez ha visitat Luis Gordillo, una de les grans figures de l’art abstracte del nostre país, al seu estudi, on ha tingut l’oportunitat de comentar amb l’artista sevillà els detalls de l’exposició que s’exhibirà al Solleric a partir de l’11 d’abril, l’única exposició individual que l’artista sevillà farà el 2024.

L’artista ha manifestat sentir-se emocionat de tornar a l’illa amb una mostra de la seva obra i fer-ho en un espai com el Solleric.

Gordillo, un dels referents indiscutibles de la pintura espanyola, ha rebut els reconeixements més destacats, entre els quals el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (1981), la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts (1996), la Medalla d’Or del Cercle de Belles Arts de Madrid (2004) i el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques (2007).

Martínez també s’ha reunit amb Concha Jerez (Las Palmas de Gran Canària, 1941), pionera de l’art conceptual a Espanya, al seu “Solo Project” per a la Galeria Freijo, durant ARCO, on ha estat distingida amb el Premi ENATE d’Art Contemporani. L’obra de Jerez s’exposarà al Solleric a partir del 21 de setembre, coincidint amb la Nit de l’Art.

Medalla d’Or a les Belles Arts el 2010, Premi Nacional d’Arts Plàstiques el 2015, i Premi Velázquez de les Arts Plàstiques el 2017, la trajectòria de Concha Jerez abasta quaranta anys d’activitat artística.
El primer edil ha assegurat que és “un privilegi comptar al Solleric amb dos artistes de la categoria de Gordillo i Jerez, autèntics referents de la creació contemporània espanyola, que no havien estat revisats institucionalment a la nostra comunitat autònoma. És especialment significatiu el cas de Gordillo, que des de fa molts anys ha mantingut una relació estreta amb l’illa de Mallorca”.

“Si alguna cosa deixa en evidència aquesta proposta és el caràcter pioner i premonitori de l’obra de Gordillo, unes idees i unes maneres de fer que han estat avantguarda sempre, des de l’inici de la seva trajectòria, i que, a més, són un referent inexcusable de totes les generacions posteriors d’artistes”, ha manifestat Martínez.

En paraules d’un dels comissaris del projecte, Sema D’Acosta, “es tracta de l’exposició més completa de Luis Gordillo a les Illes Balears, on es mostren les línies de treball més importants de l’artista corresponents a les darreres dues dècades”.

En el cas de Concha Jerez, el batle ha destacat “el caràcter pioner i avantguardista d’aquesta artista conceptual, una de les creadores espanyoles més reconegudes a escala nacional i internacional”.
Fernando Castro Flores, comissari de l’exposició de Concha Jerez a la planta noble del Solleric, valora de forma positiva “la possibilitat que ofereix l’Ajuntament de Palma de poder aprofundir en la investigació sobre una artista de referència en la història de l’art contemporani espanyol. Les troballes, la innovació i el talent de Jerez serveixen per a reconèixer moltes de les genealogies de l’art actual”.

 

Data darrera modificació: 11 de març de 2024