Publicador de continguts


Mobilitat autoritza la concessió de 200 llicències temporals de taxi per a fer front a la temporada turística


25 de març de 2024

190 seran llicències ordinàries i 10 per a taxis adaptats

Palma, 25 de març de 2024.- El tinent de batle de Mobilitat, Toni Deudero, ha signat un decret pel qual autoritza concedir 200 llicències municipals temporals de taxi per a fer front a la temporada turística i evitar l’escassetat d’aquests vehicles. Aquestes llicències s’atorguen amb una vigència compresa entre l’1 de maig i el 31 d’octubre.
El tinent de batle ha explicat que l’objectiu de la concessió d’aquestes llicències temporals “és oferir un servei més gran tant a residents com a visitants davant la gran demanda que es presenta durant la temporada turística. L’any passat es varen atorgar 51 llicències temporals i enguany el nombre de llicències s’eleva a les 200, 190 de les quals seran ordinàries i 10 per a taxis adaptats”.
Tot i això, el màxim responsable de Mobilitat ha subratllat que els taxistes que optin a aquestes llicències temporals han de complir una sèrie de requisits. En aquest punt, Deudero ha remarcat que entre aquests requisits hi ha “que l’autorització per a conduir tindrà caràcter personal i intransferible i no es podrà transmetre en cap cas ni arrendar aquesta llicència municipal”.
A més, la prestació del servei se circumscriurà als municipis de Palma i Marratxí i els taxistes autoritzats amb aquestes llicències temporals “no podran iniciar cap servei al recinte del port, aeroport i zones de Can Pastilla i la Platja de Palma, des del carrer del Déntol fins a la divisòria amb el terme municipal de Llucmajor”, ha matisat Deudero.
L’edil ha recordat que actualment, el nombre de llicències de taxi és de 1.246 i que aquestes 200 llicències temporals han estat consensuades amb els representants del sector a la Comissió de Seguiment del Sector del Taxi.

 

Data darrera modificació: 25 de març de 2024