Publicador de continguts


L’Ajuntament demana a la SAREB la signatura urgent d’un conveni de cessió de sòl públic per a la construcció d’habitatges


22 de maig de 2024

El tinent de batle d’Urbanisme s’ha reunit a Madrid amb el director de Gestió d’Administracions Públiques de l’entitat, Alberto Molowny

Aquesta cessió es pot fer mitjançant adquisició preferent o en usdefruit

Palma, 22 de maig de 2024.- L’Ajuntament de Palma ha demanat a la Societat de Gestió d’Actius Immobiliaris (SAREB) la signatura urgent d’un conveni pel qual aquesta entitat pública cediria a Palma sòl industrial i edificis inacabats per a la construcció d’habitatges públics.
El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, acompanyat pel gerent d’Urbanisme, Tomeu Abad, i el coordinador general del govern municipal, Ignacio Fernández, s’ha reunit aquest dimecres amb el director de Gestió d’Administracions Públiques de la SAREB, Alberto Molowny.
El motiu de la reunió, segons ha confirmat Fidalgo, ha estat el de traslladar a la SAREB que “entre les prioritats d’aquest Ajuntament es troba adquirir sòl públic per a poder-hi construir habitatges. Per això, hem sol·licitat a aquesta entitat la signatura d’un conveni per a la posada a disposició de Palma de sòl residencial i edificis inacabats ara propietat de la SAREB”.
Per tal d’accedir com més aviat millor a aquests actius, l’Ajuntament de Palma ha presentat a la SAREB un llistat de béns que podrien ser incorporats mitjançant adquisició preferent o per cessió en usdefruit. En aquest punt, Fidalgo ha recordat que “abans de l’any 2027, la SAREB té el mandat jurídic de desprendre’s de tots els immobles de què disposa, per la qual cosa confiam que aquesta cessió sigui ràpida”.
A més, durant la reunió, la delegació de l’Ajuntament també s’ha interessat pels terrenys de la futura Ciutat de la Justícia a Son Pardo.
Aquí, el tinent de batle d’Urbanisme ha subratllat que “hem sol·licitat informació sobre quan pensa adquirir el Ministeri de Justícia aquests terrenys propietat de la SAREB. Tal com ens han avançat, la compra d’aquests terrenys es podria desbloquejar ben aviat. La firma del conveni està paralitzada des que aquesta va ser anunciada l’any passat a so de bombo i platerets per la ministra de Justícia, Pilar Llop, i l’anterior batle, José Hila. En 8 anys, l’anterior equip de Govern no ha fet res per a construir habitatges públics”.
A més d’aquestes qüestions, l’Ajuntament ha sol·licitat informació sobre altres espais situats a l’avinguda de Mèxic i la parcel·la cadastral de Pontiró.
Óscar Fidalgo ha destacat que “per a l’Ajuntament és urgent disposar com més aviat millor d’un conveni efectiu amb la SAREB que ens permeti ampliar el nombre d’habitatges públics. El representant d’aquesta entitat s’ha compromès a enviar una resposta a les peticions de Palma com més aviat millor, així com una proposta de canvi de cessió o adquisició dels actius a favor de l’Ajuntament de Palma”.

Data darrera modificació: 22 de maig de 2024