Publicador de continguts


Comença el curs als casals de barri de Palma


10 de setembre de 2021

Palma, 10 de setembre de 2021.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la presidenta de la Federació de Veïns de Palma, Maribel Alcázar, han presentat avui la programació d'activitats per al curs 2021-2022 als casals de barri de Palma que reprendran la seva activitat el pròxim dia 1 d'octubre.

Recordem que l'Ajuntament disposa de 33 casals de barri, 9 dels quals són gestionats directament per l'Ajuntament, i els altres 24 tenen una cessió d'ús dels seus espais a diferents entitats veïnals. Pel que fa als casals de barri gestionats pel consistori, en total s'hi faran 239 activitats, entre els diferents casals, nivells i grups. Es tracta d'una xifra molt semblant a la d'altres anys. El nombre de places disponibles es troba entorn de 3.000, tenint en compte que la normativa vigent preveu una reducció de les cabudes.

Les activitats que s'ofereixen abasten un ample ventall que cobreix diferents interessos i preferències com són ball en línia, rutes per Palma, informàtica, restauració de mobles o guitarra, entre d'altres. També es reprenen els tallers de cuina presencials, que durant tot el curs passat s'oferiren en la modalitat a distància.

Pel que fa a les activitats a distància, que durant el curs 2019-2020 es programaren per primera vegada, per al present curs es mantenen en un petit percentatge, això és el 10 per cent. Per al curs 2021-2022 s'ha ampliat, per tant, l'oferta d'activitats presencials, ja que la major part de les persones usuàries dels casals varen expressar el desig de retornar a les activitats dins els casals, que faciliten una major relació interpersonal.

Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, "els casals són el cor dels barris, ajuden a crear i enfortir relacions veïnals. En cap moment han deixat de funcionar; durant el confinament ens adaptàrem a la situació i es creà una plataforma perquè les persones usuàries continuassin amb els seus tallers. El curs passat les restriccions sanitàries feren necessari optar per les activitats a distància. Aquest curs, atesa la situació actual i donant resposta a la petició dels usuaris, apostam per la presencialitat i, segons com evolucioni la pandèmia, les places que oferim als tallers podrien augmentar"

Inscripcions

Es manté aquest curs el format d'inscripció en línia que es podrà fer a partir del pròxim dimecres 15 de setembre. Aquelles persones que tenguin dificultats per a accedir a Internet poden demanar cita per a fer-les a partir del 14 de setembre (el dia abans que s'obrin les inscripcions), encara que es recomana realitzar les inscripcions en línia. D'altra banda, els casals de barri de S'Escorxador, Santa Catalina i Son Gotleu disposen d'ordinadors d'autoconsulta en què poder fer les inscripcions en línia.

Es limita la inscripció a una activitat per persona, per tal de facilitar l'accés a tothom als tallers. Tot i que a partir de dia 20 de setembre les persones que vulguin fer més d'una activitat podran inscriure's a les activitats que encara tenguin places lliures. La programació d'activitats es pot consultar a la pàgina web de Participació Ciutadana (https://participacio.palma.cat) o dels casals de barri (www.casalsdebarri.cat).

Pel que fa als casals de barri amb cessió d'ús a entitats veïnals, les persones interessades a inscriure's s'han de posar en contacte amb el casal per a saber quina és l'oferta de tallers i quan es poden fer les inscripcions. Alguns dels tallers ja varen començar el passat 1 de setembre.

Casal de Barri de la Indioteria

Com a novetat s'incorpora a la xarxa de casals el nou Casal de Barri de la Indioteria, que obrirà les portes a partir del mes de setembre. Estarà situat al carrer de Cambrils i compta amb una sala de reunions i dues sales per a dur a terme activitats.

Amb aquest centre, la xarxa de casals de barri de Palma creix fins a 33. El model de gestió d'aquestes instal.lacions serà la cessió d'ús dels espais a entitats, un model que funciona a 24 casals de Palma i que permet a les entitats utilitzar les sales per a fer reunions, assemblees i altres activitats socioculturals.

Data darrera modificació: 30 de maig de 2023