Publicador de continguts


Comença la segona fase de les obres de millora de l'aparcament del Parc de la Mar


21 d’octubre de 2010

. Durant els dos mesos que durin les obres no es podrà aparcar a les 350 places situades a la zona del Parc de la Mar

. Sí estaran operatives les 450 places d'Antoni Maura i els dos accessos per a vehicles de l'aparcament

La Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (Smap) va començar el passat dimarts la segona fase de les obres de millora de l'aparcament del Parc de la Mar, del qual té la concessió. Durant aquesta segona fase, que es perllongarà uns dos mesos, es milloraran les instal.lacions de l'estacionament.


Durant la segona fase es renovaran diferents equipaments: les instal.lacions d'electricitat, el sistema de renovació de l'aire, el sistema de detecció de fums, els sistemes d'extinció d'incendis i les càmeres. Aquests equipaments no s'havien canviat des de la posada en funcionament de l'aparcament l'any 1984, fet que havia motivat que es quedessin obsolets i fossin insuficients. Ara, es milloraran i es posaran al dia, amb la qual cosa s'oferirà un millor servei a la ciutadania. D'altra banda, també s'adequarà l'aparcament als criteris d'accessibilitat.


L'aparcament del Parc de la Mar té dues zones diferenciades, la d'Antoni Maura i la del Parc de la Mar, que estan unides. Durant les obres, no es podrà estacionar a les 350 places que hi ha a la zona del Parc de la Mar. Sí es mantindran operatives les 450 places d'Antoni Maura.


Pel que fa als accessos pels vehicles, es mantindran com fins ara (una entrada des del Passeig Marítim davant la Seu i una altra des d'Antoni Maura). Pel que fa als vianants, només es podrà accedir a l'estacionament pels accessos situats a Antoni Maura.


Durant els dos mesos que durin les obres, no es podrà aparcar a les 350 places de l'estacionament del Parc de la Mar. Sí es mantindran operatives les 450 de Antoni Maura. Les entrades i les sortides a l'estacionament es podran efectuar com fins ara.


Primera fase

La primera fase de les obres va començar el passat 25 de gener i va finalitzar abans de l'inici de l'estiu. Amb el pas dels anys, la instal.lació s'havia anat deteriorant a conseqüència, principalment, de les filtracions d'aigua procedents sobretot de les juntes de dilatació i de les ventilacions naturals. Aquesta circumstància va fer necessària la impermeabilització d'aquests punts i el sanejament de les zones interiors on la humitat ha afectat a les parets i al sostre, una actuació que es va dur a terme durant la primera fase.


L'aparcament del Parc de la Mar es va inaugurar l'any 1984. Des del mes de maig de 2007 està unit amb l'aparcament de l'avinguda Antoni Maura. És la primera vegada que s'executa una obra de reforma i millora de l'estacionament des que es va inaugurar l'any 1984, ara fa 25 anys. La reforma té un cost de 680.456 euros i l'executa l'empresa Llabrés Feliu, que va guanyar el concurs públic.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023