Publicador de continguts


Convocatòria dels Premis Rosa Bueno 2020


9 de març de 2020

El dissabte 7 de març es va publicar al BOIB la convocatòria dels Premis Rosa Bueno 2020, al compromís amb la participació ciutadana. El termini de presentació de propostes és de 21 dies naturals, a partir del següent al de la publicació.

Atès que l'esmentat termini ha quedat suspès des del dia 14 de març pel RD 463/2020, de declaració d'estat d'alarma, aquest es reprendrà una vegada deixi d'estar vigent el reial decret.

L'Ajuntament de Palma, a través de l'Àrea de Participació Ciutadana, va recuperar l'any 2018 la convocatòria dels premis, amb l'objectiu de millorar la visibilitat de les entitats, els col.lectius i les persones amb una destacada trajectòria en matèria de participació ciutadana, i també de contribuir a enfortir el teixit associatiu, el moviment veïnal i les entitats ciutadanes que contribueixen a crear i reforçar la participació ciutadana de qualitat, organitzada i compromesa, amb una atenció especial als joves, als sectors socials vulnerables, i amb la igualtat de gènere.

Els premis consten de dues categories:

  • Categoria A per a projectes de col.lectius i associacions sense ànim de lucre que desenvolupin la seva tasca a Palma; està dotada amb quatre premis temàtics:
    • a) Impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social
    • b) Impuls a la participació juvenil.
    • c) Impuls a la participació de sectors socials vulnerables o en risc d'exclusió social.
    • d) Impuls a la igualtat de gènere des del teixit associatiu.

Els projectes guanyadors rebran 2.500 € i una placa acreditativa.

  • Categoria B a la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, desenvolupada en el marc de col.lectius i entitats. La persona guanyadora d'aquesta categoria rebrà una placa acreditativa.

La figura de Rosa Bueno (Villapalacios 1945 - Palma 2009) forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal s'ha convertit en un referent inqüestionable, perquè va potenciar la participació ciutadana als barris, a les organitzacions socials diverses, a grups d'activitats populars i a òrgans de participació institucionals.


Data darrera modificació: 1 de desembre de 2022