Publicador de continguts


Dissabte se celebrarà a Palma la XXIII Trobada de Gegants


3 de setembre de 2019

Palma, 3 de setembre de 2019.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, i el representant dels Gegants de la Sala, Jordi Oliver, han presentat avui la XXIII Trobada de Gegants de Palma, que es farà dissabte dia 7 a les 10 h.

L'encontre començarà al carrer del Palau Reial (davant l'edifici del Consell de Mallorca), on es plantaran els gegants. Un canvi organitzatiu (respecte al que s'ha fet altres anys) que permetrà que les figures i les seves colles vagin accedint a la plaça de Cort a mesura que són presentades, per a ser rebudes per les autoritats.

Abans d'arrencar la desfilada la plaça esdevindrà l'escenari en què ballaran els Gegants de la Sala, els alumnes de l'Escola de Ball Mare de Déu de l'Assumpció i el grup de ball de bot Al-Riyad. La cercavila mantindrà el mateix recorregut que els darrers anys: començarà davant el consistori, continuarà pel carrer de Colom, la plaça Major (on es farà una primera aturada), el carrer de Sant Miquel i la plaça d'Espanya, on finalitzarà.

Jarabo: "La cultura popular és una part indissoluble de qualsevol societat. És responsabilitat dels ajuntaments protegir-la i promoure-la. Fa vint-i-tres anys que els gegants desfilen a Ciutat, és una fita consolidada que cada any atreu més gent"

Costa: "És una oportunitat única per a gaudir d'una mostra de la nostra tradició i cultura popular, i per a participar en una activitat divertida i familiar que atregui els més petits per a garantir el futur de les colles".

Participaran en la trobada un total de 13 colles de gegants i capgrossos: Colla de Geganters d'Alcúdia, Gegants de Campos, Gegants d'Inca, Geganters de Llucmajor, Gegants de Manacor, Geganters de Marratxí, Colla de Gegants de sa Pobla, Gegants de Santa Margalida, Gegants de l'Associació Societat i Costums de Campos, Gegants de Son Rapinya, Gegants i Capgrossos de la Sala, Gegantons de s'Estol, Gegants de Lloret (enguany hi participen per primera vegada).

En total desfilaran una trentena de figures (entre gegants i capgrossos), acompanyats per devers 300 membres de les colles. També hi participaran els xeremiers de les colles i agrupacions de xeremiers de Marratxí, s'Estol i Palma.

Data darrera modificació: 14 de desembre de 2022