Publicador de continguts


El pla de xoc “Palma a Punt” duit a terme als sectors 11 i 13 conclou amb la retirada de 23 tones de residus, la neteja de 1.277 contenidors i l’aigualeig de 271 quilòmetres de vorera


8 de desembre de 2023

Els treballs d’aquests dies s’han desenvolupat als barris del Rafal Vell, el Viver, Son Cladera, Son Rutlan, el Rafal Nou, Estadi Balear, Son Malferit, el Secar de la Real, Establiments, Son Sardina i la Indioteria, entre d’altres.

La campanya, que reforça els treballs ordinaris de les diferents àrees, es trasllada en la primera quinzena de desembre als sectors 12A i 12B, que inclouen les zones de Can Pere Antoni, el Molinar, el Coll d’en Rabassa, Son Ferriol, Can Pastilla, l’Arenal, Sant Jordi i l’Aranjassa entre d’altres.

Palma, 8 de desembre de 2023.- Les diferents àrees municipals implicades en el Pla de xoc de neteja i millora dels barris, emmarcat en el programa “Palma a Punt”, han finalitzat els treballs que s’han desenvolupat durant la segona quinzena de novembre als sectors 11 i 13 amb la retirada de 23 tones de residus, el manteniment i neteja de 1.277 contenidors i l’aigualeig de 271.179 metres lineals de vorera, entre d’altres.

Aquests sectors engloben els barris del Rafal Vell, el Viver, Son Cladera, Son Rutlan, el Rafal Nou, Estadi Balear, Son Malferit, el Secar de la Real, Establiments, Son Sardina i la Indioteria, entre d’altres.

Així, pel que fa a EMAYA, les actuacions han estat les següents:

• S’han retirat 107 pintades.

• S’han desbrossat més de 10.200 metres lineals de vorada.

• S’ha realitzat el manteniment i neteja de 1.157 papereres.

• S’ha realitzat el manteniment i neteja de 228 àrees d’aportació, amb un total de 1.277 contenidors entre laterals i bilaterals.

• S’han netejat mitjançant bufadora i aigualeig uns 271.000 metres lineals de vorera.

• S’han retirat tots els estris de la zona.

• En total es calcula la retirada d’unes 23 tones de residus.

La Regidoria de Seguretat i Civisme, per la seva banda, ha realitzat labors d’acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat diversos dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana a l’àrea amb els següents resultats:

• 40 denúncies a patinets, entre les quals destaquen els expedients per circular sense casc, per anar sense element reflector, per circular parlant amb el mòbil i per conduir per la vorera, entre altres.

• 15 denúncies a turismes, algunes per no haver passat la ITV i altres per circular usant el mòbil.

Des de l’Àrea d’Infraestructures han treballat en la reparació de l’asfalt i voreres de diversos carrers del sector, com a la carretera d’Establiments, així com en la reparació i neteja de fanals, com la realitzada a Son Flor. També s’ha millorat l’accessibilitat de passos de vianants, manteniment de semàfors i en el desbrossament d’escocells, treball de poda i reposició amb la plantació de 111 arbres.

Finalment, des de l’Àrea de Sanitat, que s’encarrega de controlar les plagues, s’ha actuat en la desratització de 2.572 tapes de residuals i en la desinsectació per a cuques molles de 8.549 pous de clavegueram. Així mateix, s’ha controlat la presència del mosquit tigre en 72 embornals, s’han fet treballs de desratització als parcs i jardins del sector i s’ha controlat la presència de cuques molles als col·legis dels barris.

El Pla de reforç s’ha complementat amb l’actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïnats de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la primera quinzena de desembre “Palma a Punt” es trasllada als sectors 11 i 13, que inclouen les zones de Can Pere Antoni, el Molinar, el Coll d’en Rabassa, Son Ferriol, Can Pastilla, l’Arenal, Sant Jordi i l’Aranjassa entre altres àrees.

“Palma a Punt” anirà girant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l’any en cada zona.

Data darrera modificació: 11 de desembre de 2023