Publicador de continguts


El tinent de batle de Cultura, Javier Bonet, reivindica el llegat de Joan Miró i la seva vinculació amb Palma durant la presentació de l’exposició dedicada a la possessió de Son Boter


15 de novembre de 2023

La mostra serà inaugurada aquest dijous a la Fundació Miró i representa una aproximació històrica a l’entorn creatiu de l’artista

Palma, 15 de novembre de 2023.- El tinent de batle de Cultura, Javier Bonet, ha presentat aquest dimecres l’exposició “Son Boter de Miró. Una mirada al passat”, que serà inaugurada demà dijous, a les 19 hores, i podrà ser visitada fins al pròxim 10 de març a les dependències de la Fundació Pilar i Joan Miró, a Cala Major.

A la convocatòria informativa hi han assistit també el coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta, i el director en funcions de la Fundació, Francisco Copado, qui, a més, s’ha fet càrrec de les tasques de comissariat de la mostra.

L’exposició constitueix una aproximació històrica a la propietat de Son Boter i, en general, al concepte de “possessió”, terme sorgit a Mallorca a finals del segle XVI per a designar les grans propietats derivades de la concentració de diverses porcions de terra.

Son Boter va ser adquirida per la família Miró-Juncosa l’any 1959, amb l’objectiu d’ampliar els terrenys de Son Abrines i fer possible que l’artista disposàs de més espai on treballar en les seves creacions.

Segons el tinent de batle de Cultura, la inauguració d’aquesta mostra representa “una magnífica oportunitat per a reivindicar el llegat de Joan Miró i la seva íntima vinculació amb Palma”.

En aquest sentit, Javier Bonet ha insistit en la importància de “fer passes decidides per tal de situar la Fundació Miró en una posició estratègica dins la dinamització de les polítiques culturals” a la capital de les Illes Balears.

Aquesta línia de feina, que Bonet no ha dubtat de qualificar de “prioritària”, es va fer palesa amb el recent viatge del batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, a Catalunya per a visitar els equipaments culturals dedicats a l’obra de Miró ubicats fora de Mallorca, i concretament a Barcelona i la localitat tarragonina de Mont-roig del Camp.

Els tres recintes configuren el denominat “Triangle Miró” i, tal com ha indicat Bonet, el full de ruta d’aquesta legislatura “estableix un compromís ferm d’incrementar la col·laboració i la coordinació entre aquests espais amb la finalitat d’ampliar la repercussió mundial de l’herència artística de Joan Miró”.

El regidor ha destacat que Jaime Martínez ha estat el primer batle de Palma que ha visitat les dependències integrades dins el “Triangle Miró”.

Data darrera modificació: 16 de novembre de 2023