Publicador de continguts


Els casals de barri de Palma oferiran enguany més de 900 activitats


9 de setembre de 2019

Es preveu que més de 15.000 persones es beneficiïn de les diferents activitats que organitzen

Avui s'obre el termini per a la recollida de cita prèvia als casals de barri de Santa Catalina i de S'Escorxador

Jarabo: "L'objectiu és fer dels casals un punt de trobada de la gent més jove"

Palma, 9 de setembre de 2019.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, han presentat avui matí l'oferta de tallers que s'impartiran als 32 casals de barri de Ciutat durant el curs 2019-2020, que arrencarà el pròxim 30 de setembre.

Les inscripcions començaran el pròxim dia 16 de setembre. En el cas dels casals de Santa Catalina i S'Escorxador (els que més demanda tenen) des d'avui, dia 9, i fins divendres, dia 13, es donarà cita prèvia per a poder formalitzar la inscripció la setmana vinent.

Amb aquest canvi es pretén evitar les aglomeracions i coes típiques de l'inici de curs i facilitar el procés d'inscripció. La recollida de la cita prèvia i la inscripció es faran en la mateixa franja horària que l'activitat a la qual es volen inscriure, és a dir, en horari de matí o en horari d'horabaixa.

D'aquesta manera es facilita a les persones que acudeixin als casals que ho facin en el moment més convenient per a elles. Inicialment cada usuari només es podrà inscriure a un taller, encara que una vegada finalitzades les inscripcions els ciutadans podran optar (a partir de dia 23 de setembre) a aquelles places que hagin quedat vacants.

L'Ajuntament preveu que més de 15.000 persones es beneficiïn de les prop de 900 activitats que s'oferiran. Es manté el preu d'inscripció, que oscil.la entorn dels 48 euros per trimestre. Les activitats que s'oferiran abasten diferents interessos i preferències com anglès, ball, brodat, ganxet, treballs manuals, pilates, pintura, dansa del ventre, iniciació a la informàtica per a la gent gran, ball de bot, country, restauració de mobles, patchwork o guitarra, entre d'altres.

Un dels objectius del consistori és atreure el casal el públic més jove. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior recorda que "aquest curs passat es va posar en marxa l'Espai Familiar als casals de Santa Catalina i S'Escorxador per a oferir activitats a les famílies, amb un resultat molt positiu". És per això que "l'oferta de tallers també pretén fer dels casals un punt de trobada del públic més jove; per a aconseguir-ho, com a novetat, s'inclouen tallers adreçats a ells com ball urbà, ukelele, dansa africana, influencer, iniciació al llenguatge de signes, rutes per Palma, danses intergeneracionals, ecocostura, ioga per a embarassades, còmic i caricatura."

Novetat d'enguany

Aquest estiu passat els casals de barri han mantingut la seva activitat durant el mes de juliol com a millora als serveis oferts als ciutadans. Davant l'èxit d'aquesta proposta l'Ajuntament continuarà impulsant la iniciativa els pròxims cursos. Palma compta amb 32 casals de barri dels quals 7 són gestionats pel consistori mitjançant un contracte de serveis (entre ells el de Santa Catalina i S'Escorxador) mentre que la resta tenen una cessió d'usos a entitats sense ànim de lucre inscrites al RMEC i associacions de veïnats.

Data darrera modificació: 14 de desembre de 2022