Publicador de continguts


Els nous horts comunitaris de Son Flor i els jocs infantils de Son Sardina i Son Espanyol es fan realitat


17 de desembre de 2021

Palma, 17 de desembre de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, han visitat avui els horts urbans que s'estan construint a Son Flor i han explicat el conjunt de projectes de Pressupostos Participatius que s'estan executant des de fa uns mesos a través dels contractes de manteniment i inversió a zones verdes de Palma i que sumen una inversió de 145.411 euros.

La visita ha comptat amb l'assistència de representants de l'Associació de veïns de Son Flor així com d'associacions de veïns de Son Rapinya, Nova Son Roca, Son Flor-Moix Negre, el Fortí, Nova Son Cotoner, i de la Federació d'Associacions de veïnats.

Hila ha explicat que aquesta obra, com altres, està inclosa en els Pressupostos Participatius que es van executant. "Aquest és un projecte que ha nascut de la ciutadania, estam contents que s'estigui fent perquè sabem que serà bo per al barri", ha dit. Per altra banda, Pastor ha explicat que són compromisos d'altres anys que s'havien d'executar. "Permetrà als veïns de la zona poder gaudir de les collites aquest estiu i estam fent feina amb altres projectes de jocs infantils i també horts urbans a Son Gibert", ha dit. "A finals de legislatura volem que es facin realitat quasi tots els projectes pendents de Pressupostos Participatius", ha dit. Jarabo ha agraït la participació de la ciutadania. "Seguim en marxa i enguany tindrem un nou model de Pressupostos Participatius que ens ajudarà a construir la ciutat que ens mereixem", ha dit.

Els projectes de Pressupostos Participatius que estan en execució són els següents:

 • Nous horts urbans comunitaris de Son Flor: aquest projecte suposa una inversió de 60.000 euros i crea un hort urbà integrat per horts accessibles i altres horts convencionals.
  En concret, es creen 32 parcel.les, 16 de convencionals i 16 d'accessibles. A més, aquesta actuació suposa dotar aquest espai d'una nova xarxa de reg d'acord amb les necessitats previstes, una nova senda d'accés, la creació d'espais per a emmagatzemar eines i un nou tancament.
 • Nous jocs infantils a Son Espanyol: aquest projecte té un pressupost de 45.411 euros i suposa la creació d'un nou parc infantil per a aquest barri de Palma amb una nova plantació d'arbrat i una taula de ping-pong.
  Es creen els següents elements:
  • Nou tancament perimetral
  • Creació de 7 escocells i plantació de 7 arbres nous de fulla caduca
  • Nova superfície de paviment continu de 168 metres quadrats
  • Una taula de ping-pong
 • Nous jocs infantils al carrer de Passatemps i Can Banya (Son Sardina): es millora l'àrea infantil de Can Banya i es crea una nova zona de jocs al carrer de Passatemps. En total s'inverteix en aquest projecte un pressupost de 40.000 euros i es creen els següents elements:
  • Tancament de fusta
  • Nou paviment continu de 194 metres quadrats
  • Dos nous jocs infantils
  • Quatre nous jocs biosaludables on practicar esport

 

Per altra banda, l'Àrea d'Infraestructures ha detallat que també s'està construint a través dels contractes de manteniment i zones verdes de Palma uns horts urbans comunitaris a Son Gibert. Aquest projecte, que és fruit de l'escolta activa amb els veïns de la barriada, suposa la construcció d'un nou hort urbà format per horts accessibles i taules de cultiu i un altre espai amb horts convencionals amb una inversió de 51.481 euros.

 • Es creen 24 parcel.les noves de cultiu distribuïdes en diferents espais
 • Es creen 20 parcel.les accessibles formades per taules i llits de cultiu accessibles
 • Es crea un accés des del parc de Son Gibert als horts
 • Es fan altres actuacions com la dotació d'una nova xarxa de reg, casetes per a emmagatzemar estris i es fa un nou tancament

 

Projectes participatius prevists

A més d'aquest conjunt de projectes l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat està fent feina per a poder iniciar les obres d'altres projectes de Pressupostos Participatius com l'hort urbà de la Calatrava, el viver del poble, les millores a la zona verda de Son Fuster-les Palmeres i els aparells de gimnàstica per a majors de Son Roca

En total, entre 2021 i 2022 s'hauran executat uns 626.787 euros en l'execució de tot aquest conjunt de projectes a través dels contractes de manteniment i inversions a zones verdes de Palma.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022