Publicador de continguts


EMAYA instal·larà 31 contenidors per a residus orgànics al centre de Palma i carrers adjacents


16 de febrer de 2024

Aquest nou model de recollida permetrà retirar 37,2 tones de material reciclable a l’any

Palma, 16 de febrer de 2024.- El tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, ha visitat al carrer de Jaume III una de les taules informatives que s’instal·laran durant els mesos de febrer i març a diferents ubicacions de Palma, per a explicar a la ciutadania el nou model de recollida de residus orgànics que es posarà en marxa al centre del municipi i carrers adjacents.

D’aquesta manera, l’empresa informarà els veïns de la instal·lació de 31 contenidors bilaterals de matèria orgànica de 2.220 quilos de capacitat i accessibles a persones amb mobilitat reduïda a la dita zona del centre de Palma i a carrers limítrofs com el passeig de Mallorca, l’avinguda de l’Argentina i el carrer del Comte de Barcelona, entre altres. Així mateix, a les taules es lliuraran fullets informatius, poals per a matèria orgànica i bosses de reciclatge.

Aquesta iniciativa, que dotarà de recollida selectiva orgànica una àrea amb 10.244 habitatges i 30.700 habitants, inclourà un sistema d’identificació i control d’obertura que permetrà a l’empresa municipal conèixer l’ús que es fa del servei i, al mateix temps, planificar un sistema tarifari, de cara al futur, que s’ajusti als nivells de reciclatge de cada ciutadà bonificant les bones pràctiques, l’anomenada “tarifa justa”.

Tenint en compte la distribució, està previst que cadascun dels 31 contenidors sigui usat per una mitjana de 341 veïns cada dia i que amb aquest nou model es recullin 37,2 tones a l’any de matèria orgànica, la qual cosa equival a una mitjana de 6,4 litres per persona i dia.

El president d’EMAYA ha informat que l’objectiu de la iniciativa és fomentar la recollida selectiva al municipi, ja que “està demostrat que és la més respectuosa amb el medi ambient”. En aquest sentit, Llorenç Bauzá ha destacat que l’empresa està incrementant els índexs de recollida de material reciclable gràcies a mesures com els contenidors específics i a models com la recollida porta a porta que s’han implantat a Son Sardina, Establiments, Son Espanyol, la Garriga i part del Secar de la Real. En aquests barris, segons ha remarcat, “s’ha disparat el percentatge de recollida selectiva, que ja suposa el 64 per cent del total de residus retirats, quan fa uns anys no arribava al 20 per cent”.

Data darrera modificació: 17 de febrer de 2024