Publicador de continguts


Cap de setmana de foc, estels i diversió a les activitats de cloenda de les festes de Sant Sebastià


25 de gener de 2024

L’acte previsiblement més concorregut serà el Correfoc de Dimonis i Bèsties, previst per aquest diumenge, a partir de les 19 hores  

Palma, 25 de gener de 2024. Palma es prepara per viure la cloenda de les Festes de Sant Sebastià d’enguany, amb tot un ventall d’activitats que tindran lloc al llarg del cap de setmana, organitzades per la regidoria de Participació Ciutadana.

XXVI Trobada de Gegants de Palma

Els actes d’aquesta trobada es desenvoluparan el dissabte al matí, amb la participació de diferents colles de Mallorca. 

En primer lloc, a les 9.45 hores, hi haurà la plantada de gegants, al carrer Palau Reial, abans de procedir-se, a les 10, a la recepció oficial per part de la comitiva d’autoritats i al ball de gegants, a la Plaça de Cort.

Seguidament, a les 11.30 hores, es durà a terme un cercavila que recorrerà Plaça de Cort, carrer Colom, Plaça Major, carrer Sant Miquel i Plaça de la Porta Pintada, on està previst, a les 13 hores, un ball de gegants.

Taller de construcció d’estels

També el dissabte, en diferents horaris, estan prevists els tallers per aprendre a dissenyar i construir estels amb la intenció d’enlairar-los, el dia següent, durant l’activitat programada al Parc de la Mar.

L’organització ha habilitat sis torns: tres al matí i altres tres l’horabaixa, diversificats entre els casals de barri de Santa Catalina i s’Escorxador.

En el primer cas, els tallers, amb una durada de 60 minuts, tindran lloc a les 10, les 11,15 i les 12.30 del matí, i, a les dependències de s’Escorxador, a les 16, les 17,15 i les 18.30 hores. 

L’aforament per prendre part en aquesta activitat està limitat, raó per la qual cal efectuar-ne la inscripció prèvia a la plana web de l’Ajuntament de Palma. Hi ha habilitades, sumant tots els torns, 300 places, però, segons dades d’aquest dijous al matí, només resten vacants al primer i tercer torn de Santa Catalina i al primer torn de s’Escorxador.

Els participants tindran a la seva disposició tots els materials necessaris per a la construcció dels estels.

Volada d’estels

Aquesta activitat es desenvoluparà de les 11 a les 14 hores del diumenge, al Parc de la Mar, concretament a la zona de la Portella. 

Hi poden participar totes les persones que acudeixin al punt de trobada amb els seus estels, sense límit d’aforament ni necessitat d’inscripció prèvia.

Correfoc de Dimonis i Bèsties

Amb el correfoc, previst per diumenge a partir de les 19 hores i fins a les 21.15, aproximadament, es posarà punt i final, definitivament, a les festes en honor del patró de Palma.

Les activitats es diversificaran en dos punts: la Plaça de la Reina i el Pont de sa Riera, des del Passeig Mallorca i en direcció a l’Avinguda Jaume III, amb idèntic horari d’inici.

D’aquesta manera, la Plaça de la Reina acollirà l’encesa de bèsties de foc, amb quatre colles participants: Drac i Guardians de Sant Jordi; Realment Cremats i s’Òliba de la Real; Es Drac de na Coca, i Ses Germanies. 

El format consisteix en l’habilitació d’un escenari central on actuarà una batucada, mentre que la zona de muntatge de la pirotècnia estarà emplaçada rere l’escenari. 

En aquest indret, es realitzarà un correfoc estàtic, alternant-se les actuacions de les bèsties de foc i on hi cremarà la colla de dimonis de ses Germanies. 

Pel que fa al correfoc amb inici al Pont de sa Riera, l’itinerari discorrerà des de Jaume III fins a la Plaça Rei Joan Carles I, i, al llarg del recorregut, s’instal·laran diverses plataformes per a les actuacions dels dimonis, el dipòsit de pirotècnia i de juguetes destinades a ser cremades i el lluïment de les colles.

Segons el recompte facilitat per l’àrea de Participació Ciutadana, el correfoc comptarà amb la participació activa de 516 persones, sumant colles, dimonis, bèsties de foc i la resta de protagonistes de la festa, mentre que la pirotècnia utilitzada, que ha estat subministrada per l’empresa valenciana Focs d’Artifici Europlà, arriba als 269,33 quilos.   

 

Data darrera modificació: 25 de gener de 2024