Publicador de continguts


Finalitzen els programes mixts de SOIB Jove i SOIB 30 Formació i Ocupació gràcies als quals PalmaActiva ha contractat 61 persones


14 de novembre de 2023

Els projectes Xapa i Mecànica IX, Micromachine VII i Palma Informa IV s’adrecen a persones majors de 30 anys

Els projectes Palma Web VI i Palma Xapa i Mecànica X s’adrecen a menors de 30 anys

 

Palma, 14 novembre de 2023.- Avui ha tingut lloc la cloenda de 5 programes mixts de Formació i Ocupació, gràcies als quals 61 persones han treballat a l’Ajuntament de Palma. La Sala de Plens ha acollit aquest dimarts l’acte de comiat a l’alumnat i al personal professional dels 5 projectes: dos del programa SOIB Jove Formació i Ocupació, adreçat a treballadors menors de 30 anys, i tres de SOIB 30 Formació i Ocupació, adreçats a treballadors majors de 30 anys.

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, la regidora d’Economia i Comerç, Lupe Ferrer, i la directora del SOIB, Catalina Jiménez, han presidit l’acte. Tots tres han felicitat l’alumnat per haver finalitzat la formació i els han agraït la feina feta a l’Ajuntament, alhora que els han desitjat sort en el seu futur laboral.

Gràcies a aquests projectes, PalmaActiva ha contractat durant 11 mesos 50 alumnes i, durant 12 mesos, 11 professionals (5 directores, 5 docents i 1 tècnica de suport pedagògic). L’alumnat participant ha tingut durant 11 mesos un contracte de formació i aprenentatge. Tant SOIB 30 Formació i Ocupació com SOIB Jove Formació i Ocupació combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Les persones participants han fet 1.560 hores de formació i de treball efectiu, gràcies a les quals han pogut obtenir certificats de professionalitat.

Per a executar aquests cinc projectes, PalmaActiva ha rebut una subvenció del SOIB de 984.012,39 euros (el pressupost total és d’1.051.201,64). Els projectes de SOIB Jove Formació i Ocupació estan finançats pel SOIB amb la participació del SEPE, Fons Social Europeu i Garantia Juvenil; els projectes de SOIB 30 Formació i Ocupació els finança el SOIB mitjançant la Conferència Sectorial.

Els projectes que han finalitzat avui són:

• Programes adreçats a persones majors de 30 anys (SOIB 30)

o Xapa i Mecànica IX (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars d’electromecànica de vehicles)

o Micromachine VII (CP nivell 2 de muntatge i reparació de sistemes microinformàtics)

o Palma Informa IV (CP nivell 2 d’activitats administratives en la relació amb el client)

• Programes adreçats a persones menors de 30 anys (SOIB Jove)

o Xapa i Mecànica X (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars d’electromecànica de vehicles)

o Palma Web VI (CP nivell 2 de confecció i publicació de pàgines web)

Algunes de les tasques que realitzades són:

PALMA INFORMA IV

• Desenvolupar un servei d’informació per al col·lectiu de comerciants de Palma amb l’objectiu d’obtenir dades que permetin la detecció de necessitats formatives, de modernització i d’innovació, i transmetre informació sobre ajuts, subvencions, accions formatives, campanyes de dinamització comercial...

• Desenvolupar un servei d’atenció a l’usuari a diverses oficines OAC.

• Desenvolupar un servei d’informació i/o recopilació d’informació sobre mobilitat (EMT) i sobre urbanisme comercial (Àrea d’Urbanisme) mitjançant la visita a parades d’autobús urbà.

• Donar suport a les accions col·lectives d’inserció laboral de PalmaActiva: jornades de selecció i fires d’ocupació.

PALMA MICROMACHINE VII

• Realitzar l’actualització, instal·lació i/o configuració d’equips informàtics a àrees de l’Administració pública municipal que repercuteixen en el servei que es presta al ciutadà.

• Optimitzar l’ús i rendiment de l’equipament informàtic municipal.

• Recuperació, reparació i inventariat de l’equipament informàtic municipal de serveis al ciutadà.

PALMA WEB VI

• Elaborar i actualitzar pàgines web i aplicacions web d’informació i serveis als ciutadans i visitants de Palma.

• Facilitar que la informació del municipi estigui a l’abast i sigui accessible a tothom.

• Oferir una ràpida resposta a les queixes i demandes de residents i visitants mitjançant les TIC.

• Oferir la possibilitat de poder accedir a les pàgines web des de qualsevol lloc i des de multitud de sistemes diferents.

PALMA XAPA I MECÀNICA IX I X

• Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt les zones afectades de la carrosseria d’un vehicle, utilitzant els mitjans i els materials idonis garantint la conformitat de l’aspecte, la funcionalitat, els renous i d’estanquitat, així com gestionar les peces de recanvi i els materials de la seva activitat, i establir els diferents controls de qualitat.

• Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt diferents sistemes dels vehicles: motor tèrmic i els seus sistemes auxiliars, sistemes que componen el tren de rodatge (frens, transmissió, direcció i suspensió); sistemes elèctrics del vehicle, realitzant modificacions i/o noves instal·lacions, i/o muntar sistemes de seguretat i confortabilitat, utilitzant mitjans i materials idonis, garantint conformitat de l’aspecte, funcionalitat, així com gestionar les peces de recanvi i els materials de la seva activitat i establir diferents controls de qualitat.

Aquests programes es realitzen en col·laboració amb la Regidoria de Mobilitat (EMT) i la Regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (IMI).

Data darrera modificació: 23 de novembre de 2023