Publicador de contenidos


Front comú de més de 30 entitats i institucions per a lluitar contra les addiccions


12 noviembre de 2022

Navarro: "Aquesta Comissió tindrà com a tasca impulsar accions conjuntes de manera preventiva, cooperar i consolidar el PEMPA, promoure espais de participació, així com assessorar i avaluar el Pla"

Aquesta setmana s'ha constituït al Centre Social Flassaders la Comissió Estratègica amb entitats com Projecte Home, FAPA, Federació d'Associacions de Veïns de Palma, AECC, Metges del Món o Energy Control, entre d'altres

Palma, 12 de novembre de 2022.- Aquesta setmana s'ha constituït al Centre Social Flassaders la Comissió Estratègica del Pla estratègic municipal de prevenció de les addiccions (2022-2026) PEMPA, integrada per més de 30 entitats i institucions diferents.

La regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, juntament amb el director general de l'Àrea, Joaquín de Maria i els representants de diferents institucions i entitats han recordat les línies estratègiques del PEMPA. L'acte ha comptat amb l'assistència i la participació d'entitats com ara Projecte Home, FAPA, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, AECC, Metges del Món, Energy Control així diferents àrees municipals com Benestar Social, partits de l'oposició i membres del Govern.

Navarro ha destacat la importància de posar en marxa aquesta Comissió i anar fent passes per a impulsar accions del PEMPA. "Aquesta Comissió tindrà com a tasca impulsar accions conjuntes de manera preventiva, cooperar i consolidar el PEMPA, promoure espais de participació, així com assessorar i avaluar el Pla", ha explicat la regidora.

El PEMPA fou aprovat el passat mes de juny i és un document que es durà a terme fins al 2026 i que concreta fins a 66 mesures en quatre línies estratègiques centrades en el terreny.

Entre altres novetats aquest pla introdueix els joves com a protagonistes i no com a receptors de l'impuls preventiu, la col.laboració per a veure les conseqüències entre entitats, persones i institucions, la investigació per a poder debatre i elaborar estratègies i el fet que sigui una eina col.lectiva.

Elaboració del PEMPA

El PEMPA l'ha elaborat l'Àrea de Sanitat amb l'assessorament de l'entitat IREFREA (Institut Europeu d'Estudis de Prevenció).

Per a analitzar la situació es va posar en marxa un procés participatiu que ha inclòs dades estadístiques de l'ESTUDES, 15 entrevistes amb tècnics municipals i persones clau, tres grups focals amb joves, professionals de les addiccions i funcionaris municipals, alhora que també es comptà amb una comissió del Consell de la Infància.

A la revisió i document final també es va fer un procés participatiu amb entitats, tècnics, així com amb l'equip de govern i grups polítics de l'oposició.

Fecha última modificación: 6 de marzo de 2023