Publicador de continguts


Infraestructures presenta el nou model de canviador inclusiu que s’instal·larà a diversos punts del municipi


26 de gener de 2024

El nou model incorpora tots els elements perquè persones amb discapacitat puguin realitzar la seva higiene en condicions dignes

Palma, 26 de gener de 2024.- La tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, i el coordinador de l’Àrea, Joan Josep Lemm, han presentat els nous canviadors inclusius que ha instal·lat l’Ajuntament de Palma al parc de la Riera a diverses associacions i entitats que treballen amb persones amb alguna mena de discapacitat.

Aquests canviadors inclusius, el primer de diversos que s’instal·laran a diversos punts del municipi, ofereixen un espai ampli i segur per a la higiene personal d’aquest col·lectiu que cobreix les seves necessitats.

La responsable d’Infraestructures ha destacat que la iniciativa, que té un pressupost de 121.000 euros, neix amb l’objectiu d’oferir a les persones amb necessitats més complexes uns canviadors adequats perquè puguin realitzar la seva higiene en condicions dignes. En aquest sentit, Belén Soto ha remarcat que s’ha triat aquest model perquè els banys accessibles que hi ha al municipi no acaben de cobrir les necessitats bàsiques per a la higiene personal del col·lectiu.

El nou model de canviador inclusiu disposa a l’interior d’uns sanitaris regulables en altura i diversos elements, com barres de suport, espais de transferència o aixetes gerontològiques, que afavoreixen l’accessibilitat. Així mateix, està equipat amb un vàter per a persones ostomitzades, amb una llitera regulable en altura i amb una grua de sostre per a facilitar la transferència de persones. També compten amb aparell d’aire fred i calent, alarma d’emergències, aigua calenta, un contenidor adaptat de residus i un paravent, entre altres.

Data darrera modificació: 26 de gener de 2024