Publicador de continguts


Jaime Martínez: “Palma es convertirà en la capital gastronòmica de la Mediterrània”


24 de gener de 2024

L’Ajuntament de Palma aposta de manera clara i ferma pel producte turístic gastronòmic

Palma presenta a la Secretaria d’Estat de Turisme, juntament amb Barcelona, València i Cartagena, el projecte “Culinary Med Cities Experience”

Palma, 24 de gener de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez, ha presentat, en el marc de la fira Fitur, “Palma com la capital gastronòmica de la Mediterrània”.

A l’acte hi han assistit el tinent de batle de Turisme, Cultura i Esports, Javier Bonet; la coordinadora general de Turisme i Restauració, Victoria Mulet, i el gerent de la Fundació Turisme Palma 365, Pedro Homar.

Durant la presentació, Martínez ha explicat que la gastronomia ha esdevingut un producte turístic per dret propi.

En aquesta mateixa línia, ha destacat que l’aposta de l’Ajuntament de Palma per impulsar i donar suport a la gastronomia és “molt clara”, i ha anunciat que, a fi de seguir avançant en l’excel·lència i posar en valor el turisme gastronòmic, Palma ha presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme, juntament amb Barcelona, València i Cartagena, el projecte “Culinary Med Cities Experience”.

L’objectiu del projecte és la creació d’una oferta turística gastronòmica experiencial, singular i de gran valor, segons els atributs i valors culinaris comuns i particulars de les ciutats de la Mediterrània.

Aquest pla vol millorar la competitivitat i l’atractiu de les ciutats mediterrànies per al turisme gastronòmic; desenvolupar una veritable experiència turística transformadora i de gran valor, que permetrà al visitant submergir-se en la cultura i l’estil de vida mediterranis, a través de la gastronomia, i descobrir la identitat culinària pròpia de les ciutats que visita, a més de gaudir dels paisatges gastronòmics, els seus entorns productius, el seu ambient, la seva excel·lent gastronomia i la professionalitat i hospitalitat dels diferents actors de la cadena de valor del turisme gastronòmic.

Una vegada finalitzat l’acte, s’ha degustat la tapa guanyadora del certamen TaPalma 2023, “Veinte Horas”, creació del xef Alexander Pincay, del restaurant Ombú, així com el còctel guanyador al mateix concurs, “Terra i Aigo”, d’Alessandro Smurro, del restaurant La Caña.

Data darrera modificació: 25 de gener de 2024