Publicador de continguts


L’Ajuntament celebra el Dia Internacional de les Persones Majors per a “reafirmar el compromís amb el 22,5% de la població de Palma”


27 de setembre de 2023

S’ha organitzat un acte per al pròxim diumenge, 1 d’octubre, a la plaça Major de Palma

Palma, 27 de setembre de 2023.- L’Àrea Delegada de Gent Gran de l’Ajuntament de Palma ha organitzat per al pròxim diumenge 1 d’octubre un acte a la plaça Major per a commemorar el Dia Internacional de les Persones Majors, proclamat per l’ONU. Amb motiu de la 33a celebració, les Nacions Unides han escollit per a la commemoració d’enguany el lema “complir les promeses de la Declaració Universal dels Drets Humans per a la gent gran: entre totes les generacions”.

L’acte de la plaça Major, obert a tota la ciutadania, s’iniciarà amb unes paraules de benvinguda de la Federació d’Associacions de Persones Majors de Palma i a continuació tindrà lloc la inauguració per part del batle, Jaime Martínez Llabrés. Durant tot el matí hi haurà boleros i xeremies, així com una actuació del Cor de Son Dameto. Totes les activitats són gratuïtes.

L’objectiu d’aquesta celebració, segons ha explicat la regidora delegada María Luisa Marqués, és “reafirmar el nostre compromís amb millorar el dia a dia de la gent gran i continuar conscienciant la societat de la importància de respectar, cuidar i atendre la nostra gent gran”.

També es vol fer un reconeixement a la tasca que desenvolupen les associacions de gent gran de Ciutat, així com a les persones, familiars, professionals o voluntaris que, dia a dia, contribueixen a millorar la vida de la gent gran.

L’Organització Mundial de la Salut considera persones grans les que tenen 60 anys o més. Segons el padró municipal, a Palma resideixen actualment més de 107.000 persones de 60 anys o més, el que suposa un 22.57% del total de la població de Ciutat.

La tendència és a l’alça en els pròxims anys, fruit d’una esperança de vida més gran, la qual cosa també comporta una sèrie de desafiaments relacionats, entre d’altres, amb la salut mental, l’“edatisme”, la bretxa digital o la solitud.

L’Ajuntament de Palma té un compromís amb les persones majors. De fet, aquest mandat s’ha creat l’Àrea Delegada de Gent Gran, amb l’objectiu, entre d’altres, d’impulsar polítiques per a garantir la participació activa dels nostres majors i garantir el seu benestar.