Publicador de continguts


L'Ajuntament cerca el "Tianet", un pastís que representi les festes de Sant Sebastià


1 d’octubre de 2021

Palma, 1 d'octubre de 2021.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto. Jarabo, la directora general de l'Àrea, Clàudia Costa, el president de l'Associació de la Petita Indústria de Fleca i Pastisseria, Miquel Àngel Torrens, i Jaume Vic, en representació de l'Obreria de Sant Sebastià, han presentat avui el concurs "Tianet" de Sant Sebastià, per tal de disposar d'un pastís que pugui arribar a ser identificat com a propi de les festes del patró de la ciutat.

L'objectiu és, a més, que amb el temps, els ciutadans l'arribin a consumir de manera habitual, com ja succeeix a altres municipis, amb l'espinagada, els bunyols, les coques de Sant Joan, etc. El concurs va adreçat als artesans i professionals del forn i la pastisseria que elaborin els seus productes en un obrador de Palma.

El pastís, que es denominarà "Tianet", podrà ser dolç o salat i haurà de ser elaborat amb ingredients propis de la cuina mallorquina.

Segons ha explicat el regidor Jarabo, "la conjuntura pandèmica ens va obligar l'any passat a ajornar aquest concurs. Enguany reprenem la iniciativa amb la qual volem destacar i visibilitzar les creacions gastronòmiques que es fan a la nostra ciutat, fent valer la feina dels forners i pastissers i implicant-los en la creació d'una senya més d'identitat".

Mitjançant el programa de festes de Sant Sebastià 2022 el consistori farà una convidada a la ciutadania proposant-los fer una ruta de degustació que recorri tots els forns o pastisseries inscrits al concurs. Els establiments, a banda dels seus productes habituals, vendran la seva proposta de "Tianet".

Els ciutadans podran votar després a través de la plataforma tufaspalma triant entre dues de les propostes que més els hagin agradat. El jurat farà una ruta de degustació i valorarà les diferents propostes. El pastís que obtengui una major puntuació passarà a tenir el títol honorífic de "Tianet de Sant Sebastià".

La seva recepta es publicarà als programes de festes dels anys pròxims, juntament amb el nom del creador i el de l'establiment guanyador.

Per a poder participar-hi els establiments s'han d'inscriure al concurs abans del divendres 10 de desembre de 2021.

Data darrera modificació: 6 de març de 2023