Publicador de continguts


L'Ajuntament de Palma es guardonat amb el premi 'Per Aquí Anam' atorgat per la federació PREDIF-IB


22 de novembre de 2010

Un premi que reconeix les actuacions dirigides a millorar l'accessibilitat, més enllà del que marca la llei.


L'Ajuntament de Palma ha rebut el premi 'Per Aquí Anam' atorgat per la fundació PREDIF-IB de persones amb discapacitat física i físico-psíquica de les Illes Balears durant el lliurament, ahir vespre, dels premis d'accessibilitat i disseny universal PREDIF-IB.


Un premi que reconeix de manera positiva actuacions que afavoreixen, més enllà del que marca la llei, l'eliminació de barreres arquitectòniques i el disseny universal d'acord amb les necessitats d'accessibilitat dels ciutadans i ciutadanes amb discapacitat física de les Illes Balears.


La batlessa de Palma, Aina Calvo, rebé el guardó en nom de l'Ajuntament de Palma. A l'acte també varen asistir el tinent de batlessa i regidor de l'Àrea de Benestar Social, Eberhard Grosske i el tinent de batlessa, i regidor de mobilitatJosé Hila.


Cal destacar que l'Ajuntament de Palma és mereixedor, des de l'any 2008 de la Bandera de Pobles i Ciutats per a Tothom, atorgada per la Fundació Design for all, que representa un repte per a convertir Palma en una ciutat capdavantera en matèria de l'accessibilitat i la igualtat d'oportunitats. Aquest compromís consisteix a complir el requisit de destinar un mínim del 2% del pressupost municipal a la millora de l'accessibilitat.


Durant l'acte, la batlessa de Palma destacà que el premi atorgat per Predif és un estímul per continuar treballant per que Palma sigui una ciutat per a tots i totes i agrair aquest guardó i la tasca realitzada pels tècnics municipals de totes les àrees i molt especialment va fer un reconeixement a la tasca desenvolupada en matèria d'accessibilitat pel regidor de l'àrea d'Infraestructures, Fracisco Donate.


Es un compromís i un gran repte, per l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Palma, progressar en el desenvolupament d'actuacions municipals adreçades a la millora de la qualitat de vida de tots els seus ciutadans i ciutadanes i visitants, posant en pràctica l'accessibilitat i el disseny per a tothom des del respecte a la diversitat, l'equitat i la millora de l'entorn físic i social. Amb concordança amb aquest compromís, el desembre de 2007 es firmà el conveni de col.laboració entre l'Ajuntament de Palma i la Design for all Foundation per a assegurar que el municipi de Palma aconsegueix anualment la Bandera de Pobles i Ciutats per a Tothom.


El resultat és que tots els projectes es dissenyen i executen seguint criteris d'accessibilitat universal i que les inversions econòmiques en la millora de l'accessibilitat superen de forma significativa el compromís adquirit anual del 2%, amb la renovació anual de la Bandera de Pobles i Ciutats per a Tothom des de 2007 (el 2009, 12,4%).


A més, en reconeixement d'aquest compromís municipal en matèria d'accessibilitat l'Ajuntament de Palma ha estat guardonat el 2010 amb el Premi Design For All Foundation, i amb el Premi de Solidaritat del Consell de Mallorca per a fer de Palma una ciutat més justa i igualitària.


L'Ajuntament de Palma es guardonat amb el premi 'Per Aquí Anam' atorgat per la  federació PREDIF-IB

Data darrera modificació: 28 d’abril de 2023